Letní špagety s rajčaty, kozím sýrem a fazolkami

Letní špagety s rajčaty, kozím sýrem a fazolkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2095 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 128 g
Tuky 127 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těmhle špagetám můžete klidně říkat teplý těstovinový salát. Pokud nemáte rádi kozí sýr, použijte místo něj pravou ovčí fetu, májovou brynzu nebo balkánský sýr.

Související recepty

Suroviny

800 g
třešňová rajčátka
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
špagety 400 g
200 g
tenké zelené fazolky zbavené konců
150 g
chorizo určené k tepelné úpravě na tenká kolečka
olivy černé 1 hrst
drobné
kozí sýr 150 g
rozdrobený nebo nakrájený
citron 1 ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
olivový olej 4 PL
čerstvé oregáno k podávání, lze vynechat
bazalka
k podávání, lze vynechat

1 Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rajčata dejte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete a pečte 20–25 minut.

2 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente (asi 10 minut). Sceďte je a ponechte přitom v hrnci asi 2 lžíce vody, v níž se vařily.

3 Zatímco se těstoviny vaří, spařte zelené fazolky 2–3 minuty ve vroucí vodě, sceďte je a osvěžte studenou vodou. Rozehřejte pánev a opečte chorizo dokřupava. Vyjměte ho děrovanou lžící, osušte na papírových utěrkách a přidejte k těstovinám. 

4 Těstoviny s chorizem promíchejte s fazolkami, polovinou rajčat, olivami, většinou kozího sýra a s citronovou kůrou. 

5 Citronovou šťávu smíchejte v mističce se solí a pepřem, pak po kapkách vešlehejte olivový olej.

6 Špagety se zeleninou smíchejte se zálivkou. Posypte zbývajícími rajčaty, kozím sýrem a bylinkami podle chuti, podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit