0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letní špagety s rajčaty, kozím sýrem a fazolkami

Letní špagety s rajčaty, kozím sýrem a fazolkami

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2793 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 174 g
Tuky 162 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těmhle špagetám můžete klidně říkat teplý těstovinový salát. Pokud nemáte rádi kozí sýr, použijte místo něj pravou ovčí fetu, májovou brynzu nebo balkánský sýr.

Suroviny

rajčata cherry 800 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
špagety (těstoviny) 400 g
fazolky zelené 200 g
chorizo 150 g
na tenká kolečka
olivy černé 1 hrst
drobné
rozdrobený nebo nakrájený
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
olivový olej 4 PL
oregano
čerstvé k podávání
bazalka
k podávání, lze vynechat

1 Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rajčata dejte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete a pečte 20–25 minut.

2 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente (asi 10 minut). Sceďte je a ponechte přitom v hrnci asi 2 lžíce vody, v níž se vařily.

3 Zatímco se těstoviny vaří, spařte zelené fazolky 2–3 minuty ve vroucí vodě, sceďte je a osvěžte studenou vodou. Rozehřejte pánev a opečte chorizo dokřupava. Vyjměte ho děrovanou lžící, osušte na papírových utěrkách a přidejte k těstovinám. 

4 Těstoviny s chorizem promíchejte s fazolkami, polovinou rajčat, olivami, většinou kozího sýra a s citronovou kůrou. 

5 Citronovou šťávu smíchejte v mističce se solí a pepřem, pak po kapkách vešlehejte olivový olej.

6 Špagety se zeleninou smíchejte se zálivkou. Posypte zbývajícími rajčaty, kozím sýrem a bylinkami podle chuti, podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč