Těmhle špagetám můžete klidně říkat teplý těstovinový salát. Pokud nemáte rádi kozí sýr, použijte místo něj pravou ovčí fetu, májovou brynzu nebo balkánský sýr.
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rajčata dejte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete a pečte 20–25 minut.
2 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente (asi 10 minut). Sceďte je a ponechte přitom v hrnci asi 2 lžíce vody, v níž se vařily.
3 Zatímco se těstoviny vaří, spařte zelené fazolky 2–3 minuty ve vroucí vodě, sceďte je a osvěžte studenou vodou. Rozehřejte pánev a opečte chorizo dokřupava. Vyjměte ho děrovanou lžící, osušte na papírových utěrkách a přidejte k těstovinám.
4 Těstoviny s chorizem promíchejte s fazolkami, polovinou rajčat, olivami, většinou kozího sýra a s citronovou kůrou.
5 Citronovou šťávu smíchejte v mističce se solí a pepřem, pak po kapkách vešlehejte olivový olej.
6 Špagety se zeleninou smíchejte se zálivkou. Posypte zbývajícími rajčaty, kozím sýrem a bylinkami podle chuti, podávejte.