Letní špagety s rajčaty, kozím sýrem a fazolkami

Letní špagety s rajčaty, kozím sýrem a fazolkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2095 kcal
Bílkoviny 73 g
Cukr 128 g
Tuky 127 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Těmhle špagetám můžete klidně říkat teplý těstovinový salát. Pokud nemáte rádi kozí sýr, použijte místo něj pravou ovčí fetu, májovou brynzu nebo balkánský sýr.

Suroviny

800 g
třešňová rajčátka
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
špagety 400 g
200 g
tenké zelené fazolky zbavené konců
150 g
chorizo určené k tepelné úpravě na tenká kolečka
olivy černé 1 hrst
drobné
kozí sýr 150 g
rozdrobený nebo nakrájený
citron 1 ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
olivový olej 4 PL
čerstvé oregáno k podávání, lze vynechat
bazalka
k podávání, lze vynechat

1 Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rajčata dejte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete a pečte 20–25 minut.

2 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente (asi 10 minut). Sceďte je a ponechte přitom v hrnci asi 2 lžíce vody, v níž se vařily.

3 Zatímco se těstoviny vaří, spařte zelené fazolky 2–3 minuty ve vroucí vodě, sceďte je a osvěžte studenou vodou. Rozehřejte pánev a opečte chorizo dokřupava. Vyjměte ho děrovanou lžící, osušte na papírových utěrkách a přidejte k těstovinám. 

4 Těstoviny s chorizem promíchejte s fazolkami, polovinou rajčat, olivami, většinou kozího sýra a s citronovou kůrou. 

5 Citronovou šťávu smíchejte v mističce se solí a pepřem, pak po kapkách vešlehejte olivový olej.

6 Špagety se zeleninou smíchejte se zálivkou. Posypte zbývajícími rajčaty, kozím sýrem a bylinkami podle chuti, podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit