Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohár z ovesného mléka s jahodami

Zdravý tady znamená mimo jiné absenci bílého cukru. Chuť je ale neodolatelná!

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Pohár

Ingredience

    • 500 ml ovesného bionápoje (viz níže), například dm drogerie
    • 20 ml javorového sirupu, nejlépe bio
    • vanilkový biopudink (prodávají dm drogerie nebo bioprodejny)
    • 4 lžíce sójové smetany v biokvalitě (Provamel)
    • čerstvé (nejlépe domácí) nebo mražené jahody nebo kvalitní jahodový džem (například Dalfour; nepochází z bioovoce, ale obejde se bez přidaného cukru)
    • čerstvá meduňka či máta na ozdobu

Příprava jídla

1.  Ovesný nápoj promíchejte s javorovým sirupem a dvě třetiny směsi dejte vařit. Ve zbylé části rozmíchejte pudink.

2.  Když se mléko začíná vařit, přilijte pudink s mlékem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, 3–5 minut.

3.  Nakonec přidejte sójovou smetanu, promíchejte a stáhněte z ohně.

4.  Část jahod rozmačkejte a promíchejte s vychladlým krémem. Ozdobte jahodami a lístky bylinek.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z celozrnných těstovin s uzeným tempehem

Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním

Jáhelné rizoto s houbami a tymiánem

Přidat komentář