Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vrstvený malinový pohár

Vrstvený malinový pohár

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1826 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 207 g
Tuky 96 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omamné a skvostné. Mascarpone má díky vysokému obsahu tuku krásně krémovou konzistenci. Proto mu to skvěle sluší s citrusy, které mu dodávají lehkost. Pokud pohár připravujete pro dospělé, zakapejte piškot pořádnou porcí alkoholu.

Suroviny

maliny 200 g
mražené
tvaroh 200 g
tučný
strouhaná
citronová babeta ½ ks
lze nahradit 150 g jiného světlého piškotu
pomerančová šťáva 100 ml
8 ks
oplatkové trubičky na ozdobení
na ozdobení

Postup

1

Mražené maliny promíchejte s vanilkovým cukrem a nechte povolit.

2

Mascarpone rozšlehejte s tvarohem a limetkovou kůrou na hladký krém, případně zřeďte jogurtem. Podle chuti oslaďte.

3

Citronovou babetu nakrájejte na kostky, zvlhčete pomerančovým džusem a nechte 10 minut nasáknout.

4

Do vysokých sklenic střídavě vrstvěte piškot, maliny i se šťávou, kterou pustily, a krémovou směs. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte s oplatkovými trubičkami.

Něco navíc:
Když vám jako poslední vrstva vyjde krém, vypadá krásně ozdobený praženými mandlovými lupínky. Výborné je babetu pokapat kromě pomerančové šťávy i nějakým ovocným likérem, jako je pomerančové cointreau,portským, sherry, vermutem či ovocnou pálenkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...