Vrstvený malinový pohár

Vrstvený malinový pohár

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1826 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 207 g
Tuky 96 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omamné a skvostné. Mascarpone má díky vysokému obsahu tuku krásně krémovou konzistenci. Proto mu to skvěle sluší s citrusy, které mu dodávají lehkost. Pokud pohár připravujete pro dospělé, zakapejte piškot pořádnou porcí alkoholu.

Suroviny

maliny 200 g
mražené
vanilkový cukr 1 bal
mascarpone 200 g
tvaroh 200 g
tučný
jogurt bílý 80 g
limetová kůra 1 ČL
strouhaná
moučkový cukr 2 PL
citronová babeta 0.5 ks
lze nahradit 150 g jiného světlého piškotu
pomerančová šťáva 100 ml
8 ks
oplatkové trubičky na ozdobení
maliny
na ozdobení

1Mražené maliny promíchejte s vanilkovým cukrem a nechte povolit.

2Mascarpone rozšlehejte s tvarohem a limetkovou kůrou na hladký krém, případně zřeďte jogurtem. Podle chuti oslaďte.

3Citronovou babetu nakrájejte na kostky, zvlhčete pomerančovým džusem a nechte 10 minut nasáknout.

4Do vysokých sklenic střídavě vrstvěte piškot, maliny i se šťávou, kterou pustily, a krémovou směs. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte s oplatkovými trubičkami.

Něco navíc:
Když vám jako poslední vrstva vyjde krém, vypadá krásně ozdobený praženými mandlovými lupínky. Výborné je babetu pokapat kromě pomerančové šťávy i nějakým ovocným likérem, jako je pomerančové cointreau,portským, sherry, vermutem či ovocnou pálenkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit