0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vrstvený malinový pohár

Vrstvený malinový pohár

3.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1826 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 207 g
Tuky 96 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omamné a skvostné. Mascarpone má díky vysokému obsahu tuku krásně krémovou konzistenci. Proto mu to skvěle sluší s citrusy, které mu dodávají lehkost. Pokud pohár připravujete pro dospělé, zakapejte piškot pořádnou porcí alkoholu.

Suroviny

maliny 200 g
mražené
vanilkový cukr 1 bal
mascarpone 200 g
tvaroh 200 g
tučný
jogurt bílý 80 g
limetová kůra 1 ČL
strouhaná
moučkový cukr 2 PL
citronová babeta 0.5 ks
lze nahradit 150 g jiného světlého piškotu
pomerančová šťáva 100 ml
8 ks
oplatkové trubičky na ozdobení
maliny
na ozdobení

1Mražené maliny promíchejte s vanilkovým cukrem a nechte povolit.

2Mascarpone rozšlehejte s tvarohem a limetkovou kůrou na hladký krém, případně zřeďte jogurtem. Podle chuti oslaďte.

3Citronovou babetu nakrájejte na kostky, zvlhčete pomerančovým džusem a nechte 10 minut nasáknout.

4Do vysokých sklenic střídavě vrstvěte piškot, maliny i se šťávou, kterou pustily, a krémovou směs. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte s oplatkovými trubičkami.

Něco navíc:
Když vám jako poslední vrstva vyjde krém, vypadá krásně ozdobený praženými mandlovými lupínky. Výborné je babetu pokapat kromě pomerančové šťávy i nějakým ovocným likérem, jako je pomerančové cointreau,portským, sherry, vermutem či ovocnou pálenkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit