Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažená telecí játra s cibulkou

Tenhle recept je nejlepší, když použijete telecí játra.
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
P
Britská

Ingredience

    • 400 g nových brambor
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 jarní cibulky, nakrájené
    • 4 plátky anglické slaniny
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 lžička červené papriky
    • sůl a pepř
    • 200 g jater, na proužky
    • hrst hladkolisté petrželky
    • 150 ml zeleninového vývaru z kostky

Příprava jídla

1. UVAŘTE BRAMBORY
Rozpulte je a v osolené vodě vařte dvanáct až patnáct minut. Slijte a opékejte je čtyři až pět minut na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou. Vhoďte cibulku i slaninu a smažte tři až čtyři minuty.

2. OSMAŽTE JÁTRA
Mezitím ochuťte mouku paprikou, trochou soli a pepře a obalte v ní játra. Vsypte je do pánve a smažte dvě až tři minuty. Přihoďte brambory a rychle je ohřejte. Poté přimíchejte posekanou petrželku, dosolte a směs rozdělte na dva talíře. Udržujte v teple.

3. PŘIPRAVTE OMÁČKU
Do pánve nalijte vývar a ze dna odškrábněte všechny výpečky. Nechte minutu až dvě probublávat. Omáčkou zalijte játra s brambory. Podávejte o­zdobené zakysanou smetanou a poprášené paprikou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář