Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečný dort s ořechy

Stačí malý trik, a z běžného dezertu je nevšední! Jak na to?
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 50 minut
P
Dort Britská

Ingredience

    • 175  g másla + kousek na vymazání
    • 3 vejce
    • 350  g polohrubé mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 2 lžičky mleté skořice
    • 175  g cukru muscovado
    • 3 větší jablka (2 zbavená jádřince a pokrájená, 1 rozkrájené na tenká kolečka)
    • 100  g datlí bez pecek, pokrájených
    • 100  g lískových oříšků, hrubě pokrájených

Příprava jídla

1. PŘIPRAVTE SI FORMU
Troubu rozpalte na 180 °C. Rozkládací dortovou formu o průměru 20 cm lehce vymažte máslem a na dno položte pomaštěné kolečko pečicího papíru.

2. SMÍCHEJTE SUROVINY

Rozpusťte máslo, nechte ho asi pět minut zchladnout a poté do něj postupně zašlehejte vejce. Dejte stranou. Mouku s práškem do pečiva v jiné míse důkladně promíchejte se skořicí a cukrem, přidejte obě pokrájená jablka, datle a polovinu lískových oříšků. Celou směs dobře promíchejte.

3. ZFORMUJTE TO

Do připravené směsi přidejte vejce s máslem a jemně míchejte, aby se všechno dokonale spojilo. Hotové těsto přemístěte do připravené formy a povrch uhlaďte nožem.

4. OZDOBTE A UPEČTE

Poklaďte dort plátky jablek a posypejte zbylými lískovými oříšky. Pečte, dokud není korpus krásně nadýchaný – asi padesát minut. Okraje plátků jablek zkrabatí, a když do hotového dezertu zapíchnete špejli, vytáhnete ji čistou. Dopřejte dortu alespoň pět minut na zchladnutí ve formě. Než ho předložíte hostům, můžete dezert ještě potřít meruňkovou glazurou (viz níže).

Podávejte jako dezert přátelům nebo rodině ke kávě či čaji.

Meruňková glazura
V malém kastrůlku ohřívejte tři lžíce meruňkového džemu, aby začal bublat. Teplým džemem pak potřete dort; před krájením nechte glazuru zchladnout.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Symbol jablka: od biblického příběhu po New York

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
mmch - glazuru je dobré - po rozehřátí přecedit přes jemné sítko,pak teprve potírat
Obrazek uzivatele
uzasny kolac, namiesto datli som pouzila hrozienka lebo datle nemali, ale vobec to nevadi, je vyborny
Obrazek uzivatele
Řídila jsem se podle receptu, ale dort byl dost suchý a moc nedržel pohromadě. Možná by do těsta neškodilo přidat trochu mléka nebo snad med, nevím. Chuťově byl dort výborný a určitě se vyplatilo koupit si i draží cukr Muscovado.
Obrazek uzivatele
Řídila jsem se podle receptu, ale dort byl dost suchý a moc nedržel pohromadě. Možná by do těsta neškodilo přidat trochu mléka nebo snad med, nevím. Chuťově byl dort výborný a určitě se vyplatilo koupit si i draží cukr Muscovado.

Přidat komentář