0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné na 24 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10696 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 923 g
Tuky 712 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až budete mít napečeno, už vám nic nebude bránit v realizaci chvályhodného zámořského zvyku vetknout do dortíku malou svíčku a věnovat jej někomu místo dortu k narozeninám.

Suroviny

máslo 250 g
změklé
krupicový cukr 250 g
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 2.25 ČL
mléko 250 ml
skořice 1 PL
mletá, na poprášení
Na karamelizovaná jablka
máslo 40 g
krystalový cukr 75 g
jablko 3 ks
Granny Smith, oloupaná, bez jádřinců, na tenké plátky
máslo 500 g
změklé
Na krém
moučkový cukr 320 g
skořice 1 PL

1 Na karamelizovaná jablka dejte máslo a cukr do hlubší pánve a mírně zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vložte plátky jablek a počkejte osm až deset minut, až zkaramelizují. Vyjměte z pánve a nechte vychladnout.

2 Předehřejte troubu na 160 stupňů. Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Poklaďte jablky a pečte 15–20 minut, pak pro jistotu vyzkoušejte špejlí, jestli jsou upečené. Vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

3 Na krém v míse šlehejte máslo pět až šest minut do pěny. Přidejte cukr a skořici a šlehejte dalších deset minut. Krém naneste pomocí palety na dortíky a poprašte je skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit