Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Snadné na 24 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10696 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 923 g
Tuky 712 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až budete mít napečeno, už vám nic nebude bránit v realizaci chvályhodného zámořského zvyku vetknout do dortíku malou svíčku a věnovat jej někomu místo dortu k narozeninám.

Suroviny

máslo 250 g
změklé
krupicový cukr 250 g
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 2.25 ČL
mléko 250 ml
skořice 1 PL
mletá, na poprášení
Na karamelizovaná jablka
máslo 40 g
krystalový cukr 75 g
jablka 3 ks
Granny Smith, oloupaná, bez jádřinců, na tenké plátky
máslo 500 g
změklé
Na krém
moučkový cukr 320 g
skořice 1 PL

1 Na karamelizovaná jablka dejte máslo a cukr do hlubší pánve a mírně zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vložte plátky jablek a počkejte osm až deset minut, až zkaramelizují. Vyjměte z pánve a nechte vychladnout.

2 Předehřejte troubu na 160 stupňů. Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Poklaďte jablky a pečte 15–20 minut, pak pro jistotu vyzkoušejte špejlí, jestli jsou upečené. Vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

3 Na krém v míse šlehejte máslo pět až šest minut do pěny. Přidejte cukr a skořici a šlehejte dalších deset minut. Krém naneste pomocí palety na dortíky a poprašte je skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit