Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné na 24 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10696 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 923 g
Tuky 712 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až budete mít napečeno, už vám nic nebude bránit v realizaci chvályhodného zámořského zvyku vetknout do dortíku malou svíčku a věnovat jej někomu místo dortu k narozeninám.

Suroviny

máslo 250 g
změklé
vejce 4 ks
kypřicí prášek do pečiva 2,25 ČL
mléko 250 ml
mletá, na poprášení
Na karamelizovaná jablka
krystalový cukr 75 g
Granny Smith, oloupaná, bez jádřinců, na tenké plátky
máslo 500 g
změklé
Na krém

Postup

1

Na karamelizovaná jablka dejte máslo a cukr do hlubší pánve a mírně zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vložte plátky jablek a počkejte osm až deset minut, až zkaramelizují. Vyjměte z pánve a nechte vychladnout.

2

Předehřejte troubu na 160 stupňů. Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Poklaďte jablky a pečte 15–20 minut, pak pro jistotu vyzkoušejte špejlí, jestli jsou upečené. Vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

3

Na krém v míse šlehejte máslo pět až šest minut do pěny. Přidejte cukr a skořici a šlehejte dalších deset minut. Krém naneste pomocí palety na dortíky a poprašte je skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín