Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vydejte se za vůní jablek. Upečte si jablečné dezerty, které vás přenesou za hranice

Jablečný koláč
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Letní prázdniny skončily a vám letošní dovolená příliš nevyšla? Nezoufejte, přinášíme vám recepty na moučníky z celého světa, se kterými si zacestujete z pohodlí vlastní kuchyně. Jsou snadné, voňavé, rychlé a potřebujete k nim jediné – jablka. Na záviny i štrůdly můžete zapomenout a inspirujte se vůní dálek. 

Tarte Tatin je francouzský koláč, který vznikl zcela omylem v 80. letech 20. století a jeho recept se rozletěl po celém světě. Koláč pečený „vzhůru nohama“ okouzlí jistě i vás.

Ve Francii ještě chvíli setrváme a přesuneme se na sever do Bretaně, kde se připravují fenomenální jablečné palačinky s tvarohem. Hodí se ke snídani, svačině či na brunch. Šlehačkou můžete vytvořit sladké mořské vlny.

Co vám naskočí, když se řekne léto, dezert a Itálie? Správně, mascarpone! Spojení sladkých jablek, kyselého citronu a krémového mascarpone dá vzniknout lahodnému a lehkému zážitku. Buon appetito!

Anglický pudink může kdekoho pořádně vyděsit, protože se do něj často přidávají třeba i vnitřnosti. Když si ho ale uděláte z rýže a másla a doplníte jej jablky, dostanete osvěžující pochoutku k čaji o páté.

V Irsku se inspriovali typickým deštivým počasím a vytvořili dva mýty. Jeden o hrnci zlata na konci duhy a druhý o dokonalém koláči do nečasu. Voní skořicí a vanilkou, nejvíce vás v něm zahřeje irská whisky.

Pokud dáváte přednost americkému bourbonu, je pro vás tato newyorská buchta jako stvořená. Přenesení z vaší verandy do ruchu Big Apple, tedy Velkého jablka, jak se New Yorku přezdívá, nebude žádnou náhodou.

Na tržiště plné exotických druhů koření vás zanese moučník z kuskusu, jablek a kardamomu. Příprava na tuto dalekou cestu vám zabere necelých 30 minut, a vracet se z ní jen tak chtít nebudete.

Zážitek jako u posvátné řeky Gangy se vám poštěstí s vůní směsi chai. Pokud si k tomuto koláči uděláte ještě mléčný čaj masala, indickou čajovnu máte v obýváku raz dva.

Frangipane, tedy mandlemi provoněná sladkost, je známá po celém světě. Každý kraj si k ní přidal své oblíbené ingredience. Zkusit můžete pro začátek tuto jablečnou verzi. Základem úspěchu je pořádně rozpálený olej.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Hana Kovaříková

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč