Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý kuřecí salát

Lahodný způsob, jak něco udělat pro své zdraví
Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P
Salát

Ingredience

    • 2 kuřecí prsíčka, nakrájená na menší kostky
    • ½ malé bagety, nakrájené na malé kousky
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 150 g míchaných salátových lístků
    • 250 g konzervované nebo vařené či pečené červené řepy, větší kusy nakrájené na kousky
    • 100 g kozího sýra
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Kousky kuřecího masa a bagety rozprostřete na plech. Zakápněte dvěma lžícemi oleje a promíchejte, aby se jím obalily. Osolte, opepřete, vložte do vyhřáté trouby a pečte asi čtvrt hodiny, aby bylo maso dostatečně propečené a bageta zlatavá a křupavá.

2.
 Prošlehejte zbývající olivový olej a balzamikový ocet na zálivku. Salátové lístky rozdělte do misek, přidejte řepu a posypte sýrem. Promíchejte s ještě teplým kuřetem a bagetou, zakápněte dresinkem a hned podávejte.

Jak na syrovou řepu
Čerstvou červenou řepu omyjte a zkraťte jí listy asi na 3 centimetry. Bulvy pečte v alobalu při cca 150 °C či vařte v páře doměkka; trvá to nejmíň hodinu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář