Teplý kuřecí salát

Teplý kuřecí salát

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 78 g
Cukr 62 g
Tuky 126 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Lahodný způsob, jak něco udělat pro své zdraví

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
na menší kostky
bageta 0.5 ks
malá, na kousky
olivový olej 4 PL
balzamikový ocet 1 PL
salát 150 g
míchané
řepa 250 g
konzervovaná nebo vařená či pečená, na kousky
kozí sýr 100 g
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Kousky kuřecího masa a bagety rozprostřete na plech. Zakápněte dvěma lžícemi oleje a promíchejte, aby se jím obalily. Osolte, opepřete, vložte do vyhřáté trouby a pečte asi čtvrt hodiny, aby bylo maso dostatečně propečené a bageta zlatavá a křupavá.

2.
 Prošlehejte zbývající olivový olej a balzamikový ocet na zálivku. Salátové lístky rozdělte do misek, přidejte řepu a posypte sýrem. Promíchejte s ještě teplým kuřetem a bagetou, zakápněte dresinkem a hned podávejte.

Jak na syrovou řepu
Čerstvou červenou řepu omyjte a zkraťte jí listy asi na 3 centimetry. Bulvy pečte v alobalu při cca 150 °C či vařte v páře doměkka; trvá to nejmíň hodinu.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit