Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné brambory

Efektní pečené brambory se šťavnatou náplní
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 15—20 minut
P
Britská

Ingredience

    • 450 g mletého hovězího masa
    • 1 cibule, pokrájená nadrobno
    • trocha worcestru na dochucení
    • 300 ml hovězího vývaru z kostky
    • 1 lžíce rajčatového pyré
    • 4 velké brambory
    • trocha mléka
    • oříšek másla
    • 50 g strouhaného sýra, nejlépe čedaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1. Připravte maso
Maso osmažte na cibulce dohněda. Zastříkněte worcestrem a ještě minutku poduste. Přilijte vývar a rajčatové pyré. Zakryjte, stáhněte plamen a zvolna duste ještě dvacet minut. Mezitím dejte brambory i se slupkou do mikrovlnky na 600 W. Za dvacet minut budou uvařené.

2. Vydlabejte brambory

Až trochu vychladnou, rozpulte je a lžičkou vydlabejte vnitřek tak, aby vznikla jakási miska. Vydlabanou část dejte do misky, osolte a opepřete. Přidejte mléko i máslo a všechno smíchejte; výsledkem by měla být hustší bramborová kaše.

3. Pusťte se do plnění

Troubu předehřejte na 200 °C, gril na maximum. Vydlabané brambory dejte do mělké zapékací mísy a plňte je připravenou masovou směsí. Pokud vám masová směs přebývá, chladlou ji uchovejte v lednici a použijte další den – třeba ke špagetám.

4. Zapečte je dozlatova

Celé dílo korunujte čepicí z bramborové kaše a pak vše ještě posypte nahrubo nastrouhaným čedarem. Zapékejte, aby se sýr rozpustil a zezlátl a masová směs se prohřála; trvá to asi patnáct až dvacet minut. Podávejte se zeleninovým salátem.

Pro vegetariány

Na másle poduste doměkka nakrájený pórek. Pak ho vmíchejte se 2 žloutky, trochou mléka a strouhaným sýrem do bramborové hmoty. Přidejte 2 ušlehané bílky, naplňte brambory a zapečte dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory: jejich cesta i přehled druhů

REKLAMA

Přidat komentář