Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak na cibulce

Výborný nápad na party.Dobré i z vepřového nebo z kuřete.
Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Sendvič Francouzská

Ingredience

    • 5 lžic červeného vína
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíci dijonské hořčice
    • 1 lžičku krupicového,  nejlépe hnědého cukru
    • 450 g hovězí roštěnky nebo  svíčkové, nakrájené na proužky
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 velkou cibuli, nakrájenou na tenké plátky
    • sůl a pepř na dochucení
    • 4 silné krajíce chleba (můžete použít bílý i tmavý)
    • 50 g másla rozetřeného s rozdrceným stroužkem česneku
    • zelené lístky (např. řeřichy)  na ozdobu

Příprava jídla

1. Naložte steak v míse smíchejte víno, sójovou omáčku, hořčici a cukr. Vsypte maso a důkladně je opepřete; nechte marinovat, než si připravíte vše ostatní.

2. Nechte zezlátnout cibuli Olej nalijte do velké pánve a nechte ho asi minutu rozpálit na středním plameni. Zesilte oheň na maximum, nasypte do pánve cibuli a za častého míchání ji smažte 3–4 minuty, aby pořádně zezlátla. Pak ji vyjměte, ale pořád udržujte teplou.

3. Opečte maso Děravou naběračkou vyjměte maso z marinády a půl minuty je zprudka smažte na pánvi po cibuli. Přilijte marinádu z misky a pár vteřin vařte, dokud omáčka nezačne obalovat maso. Osolte, opepřete a uchovejte v teple.

4. Servírujte Opečte chleba, potřete ho česnekovým máslem a překrojte napůl. Na každý krajíček lžičkou naneste trochu cibule a proužky masa. Ozdobte zelenými lístky a okamžitě podávejte.

Kouzelná přísada:
Ostrá a zároveň jemná hořčice z francouzského Dijonu získala mezi dochucovadly post samostatné kategorie. V našem srdci má samozřejmě stálé místo česká hořčice, ale na vaření se lépe hodí dijonská. Má totiž intenzivnější chuť, a tak víc vyniká v marinádách a zálivkách. Dijonskou hořčici Maille, 215 g za 32 Kč, koupíte v síti supermarketů.

Tip Apetitu:
Úspěch minutek závisí v první řadě na tom, jestli sáhnete po správném kousku masa. Z hovězího je to především svíčková
a roštěná, z vepřového takzvaná panenka, ale rychle měkké budou i kotleta nebo krkovice. Bezproblémovou rychlou úpravu zaručuje samozřejmě drůbeží maso. Kvalita rozhoduje především u hovězího – při rychlé úpravě dostatečně zkřehne a podrží si dost šťávy, jen pokud je správně odleželé. OD Tesco a Carrefour začaly dovážet vynikající hovězí z Irska, proslulé svou kvalitou. Na minutky ideální! Ceny se pohybují asi o 10 % výš než u běžného hovězího.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je to nas oblibeny recept, rychly a desne dobry.:)
Obrazek uzivatele
naprosto vynikajicí!!!
Obrazek uzivatele
Je to moc dobré! Nicméně jsem při druhém pokusu česnek nejprve osmahl do žluta v olivovém oleji a teprve poté přidal ostatní ingredience. Na závěr jsem v omáčce nechal prohřát několik zelených oliv. Mňam:-)
Obrazek uzivatele
ach jo ta úprava patří ke steaku s omáčkou pizzaiola...sorry:-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.10

Přidat komentář