Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé rizoto

Pečení v troubě zkrátí postávání u sporáku na nutné minimum!
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 18 minut
P

Ingredience

    • 250 g anglické slaniny, na proužky
    • 1 cibule, nadrobno
    • 25 g másla
    • 300 g kulatozrnné rýže
    • 100 ml bílého vína
    • 150 g cherry rajčátek, rozpůlených
    • 700 ml horkého drůbežího vývaru
    • 50 g parmazánu

Příprava jídla

1. Rozpalte to
Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi dozlatova opražte slaninu (asi tři minuty). Přidejte cibuli a máslo a smažte ještě tři až čtyři minuty, až cibule změkne. Přisypte rýži a promíchejte ji, aby se pěkně obalila tukem. Vlijte víno a míchejte, až se vsákne.

2. Pečte

Přihoďte cherry rajčátka, vlijte horký vývar a vše ještě jednou promíchejte. Zakryjte poklicí a dejte na osmnáct minut do trouby. Pak vyndejte a přimíchejte většinu sýra. Trochu nechte na posypání.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
To je snad vtip. Za první tohle křupat bude jenom když tu rýži budete žvýkat syrovou a za druhé rizoto vůbec křupat nemá. Myslela jsem si, že ve vaření nemám předsudky, ale tohle je příliš! Vážená redakce, hrabe vám???
Obrazek uzivatele
Dobrý den! Za "prvé" si myslím, že pokud píšete někomu konkrétně (v tomhle případě redakci), tak je slušné pozdravit. Za druhé si myslím, že i negativní a kritizující poznámky lze napsat slušně a ne "hulvátsky". A konečně za třetí: to křupání dle mého názoru zajistí dobře vypečená slanina, protože když se z ní úplně vypeče tučná část a nechá se ještě trochu opéct, tak pak "křupe". A zkuste vymýšlet stále nové názvy pro rizota. Tohle si redakce rozhodně nezasloužila, podle mého názoru odvádí velmi dobrou práci! S přítelem jsme velmi spokojení předplatitelé a nemyslím si, že jen tak pro nic za nic získal tento časopis vícekrát titul "Časopis roku". Zdravím.
Obrazek uzivatele
Plně s Vámi souhlasím !! A recept určitě vyzkouším :-)
Obrazek uzivatele
také souhlasím, slaninka bude krásně křupat a pokud se to někomu nezdá, tak ten recept nemusí zkoušet a už vůbec by neměl pomlouvat redakci. Každý den tyto stránky kontroluji, aby mi žádný skvělý recept neutekl. Díky apetitonline!!!
Obrazek uzivatele
Dobrý den, vážená paní Marie! :-) Tedy, nemyslela jsem si, že na můj spontánní výkřik se ozve taková nóbl reakce. Tak Vás tímhle srdečně zdravím. No a co, když jste i s frajerem předplatitelka? Apetit si kupuju taky, jsou v něm báječné recepty ale také méně báječné a taky obyčejné a nakonec občas i děsné, s tím se nedá nic dělat. Kvůli tomu, co si zaslouží anebo nezaslouží redakce a jaké sesbíral Apetit ocenění, snad nebudu držet hubu a krok. No a konečně (!) k tomu křupání, když slaninu vypečete dokřupava a pak ji zalijete a dusíte s rýží, ještě Vám křupe? Není to váš zub, paní Máry? .-)
Obrazek uzivatele
Sančenko jste hulvát
Obrazek uzivatele
Sančenko, z reakcí na vaši poznámku si nic nedělejte. Jsem poněkud starší ročník, rizoto máme celá rodina moc ráda jako celou italskou kuchyni a i mně se zdá divné, že by ve vláčné rýži mělo něco křupat. Podotýkám, že vařím rizoto často a italské, nikoliv to co se rizotem nazývá v českých a moravských zemích.
Obrazek uzivatele
Taky vařím italské rizoto. Krémové a vláčné, podlévám zčásti vývarem a zčásti bílým vínem. Jaké víno používáte vy? Sladší, anebo lehčí? Já lehčí, na sladké jsem si zatím netroufla. K rizotu dělám křehký salátek, ten pak křupe! Ježíš já nepozdravila, promiňte, Ivčo :-) Ale snad tomu nebudete přikládat význam. Mám ráda jídla, která pocházejí od jiných národů, ale nesnažím se je přizpůsobovat, aby to nedopadlo jako s českou čínou (rozblemclá směs všeho možného, hlavně že v tom je pórek a číské zelí). Vůbec hrozně ráda vařím a jím, jsem už taková vášnivá :-)
Obrazek uzivatele
Rizoto je výborné a moc nám chutnalo. Jen je tam moc vývaru, dala jsem jen polovinu a stačilo to bohatě. Myslím, že kdyby se tam dala celá dávka tak z toho vznikne polévka :-)

Přidat komentář