Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto s kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 764 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 109 g
Tuky 13 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rizoto s kuřecím masem je chutné jídlo se zkratkou pro ty, kteří s vařením teprve začínají nebo hledají recept na rychlou večeři. Jde o jakési ‚rizoto po česku‘, tedy smícháním zbytků od oběda se zeleninou a rýží. Příprava je skutečně jednoduchá a zvládnete ji za pár minut. Pochopitelně vše doladí nastrouhaný tvrdý sýr – v našem případě čedar. Ale klidně použijte i klasický eidam či goudu.

Suroviny

rýže 1
sáček, předvařená
čtvrtka (až půlka), nakrájené
petrželka 1 hrst
čerstvě nasekaná
sůl
strouhaný

Postup

1

Sáček vařené rýže smíchejte s na kousky nakrájeným masem ze čtvrtky (až půlky) koupeného grilovaného kuřete (záleží na velikosti kuřete).

2

Směs znemněte a osvěžte lžící másla, přimíchejte velkou hrst nasekané zelené petrželky, která dodá jídlu opravdu čerstvou chuť, a přidejte i menší konzervu okapaného sterilovaného hrášku, který se ke kuřeti výborně hodí.

3

Osolte podle chuti a před podáváním posypte jednotlivé porce rizota strouhaným čedarem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...