Rizoto s kuřecím masem je chutné jídlo se zkratkou pro ty, kteří s vařením teprve začínají nebo hledají recept na rychlou večeři. Jde o jakési ‚rizoto po česku‘, tedy smícháním zbytků od oběda se zeleninou a rýží. Příprava je skutečně jednoduchá a zvládnete ji za pár minut. Pochopitelně vše doladí nastrouhaný tvrdý sýr – v našem případě čedar. Ale klidně použijte i klasický eidam či goudu.
Suroviny
Postup
Sáček vařené rýže smíchejte s na kousky nakrájeným masem ze čtvrtky (až půlky) koupeného grilovaného kuřete (záleží na velikosti kuřete).
Směs znemněte a osvěžte lžící másla, přimíchejte velkou hrst nasekané zelené petrželky, která dodá jídlu opravdu čerstvou chuť, a přidejte i menší konzervu okapaného sterilovaného hrášku, který se ke kuřeti výborně hodí.
Osolte podle chuti a před podáváním posypte jednotlivé porce rizota strouhaným čedarem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně: Výběr našich nejlepších receptů(14 receptů )
- V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů(30 receptů )