Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Artyčoky v pánvi po římsku

Římské jaro by bez téhle pochoutky snad vůbec nemohlo nastat!

Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Dušení 0:15
Zelenina Italská

Ingredience

    • 4–8 artyčoků, podle velikosti
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 8 stroužků česneku, nakrájených
    • 200 ml bílého vína
    • 200 ml zeleninového vývaru
    • hrst čerstvé hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1. Artyčoky zbavte špičky i většiny vnějších lístků a vydlabejte je. Kousky stopky oloupejte, nejlépe škrabkou na brambory. V pánvi rozehřejte olivový olej a artyčoky na něm zprudka osmahněte řezem dolů. Trochu je při smažení zploštěte, aby se částečně rozevřely.

2. Přisypte kousky česneku a rovněž osmahněte. Podlijte vínem i vývarem a pod pokličkou poduste asi čtvrt hodiny, aby artyčoky zkřehly. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář