Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékaná krůta

Báječný způsob, jak zužitkovat případné přebytky od svátečního oběda či večeře. Navíc si můžete jídlo připravit a zamrazit na později.
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Zapékání: 30 minut
P
Maso Britská

Ingredience

    • 350 g pečeného krůtího nebo kuřecího masa nakrájeného na proužky
    • 150 g šunky od kosti nebo jiné kvalitní šunky nakrájené na proužky
    • 180 g mraženého hrášku
    • 50 g másla + trochu másla navíc na vymazání zapékací nádoby
    • 50 g hladké mouky
    • 600 ml mléka
    • 3 lžíce medium sherry (nemusí být)
    • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
    • 100 g čedaru či jiného výrazného sýra
    • 50 g ořechové směsi (třeba lískové, vlašské ořechy a mandle), nasekané
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Chcete-li jídlo rovnou podávat, zahřejte troubu na 200 °C.
Pečené maso smíchejte se šunkou a hráškem v zapékací nádobě vymazané máslem.

2. Připravte si omáčku: máslo, mouku a mléko dejte do rendlíku a za stálého prošlehávání přiveďte k varu. Prohřívejte, až omáčka zhoustne a bude hladká, pak vmíchejte sherry a hořčici, osolte a opepřete a ještě minutu zvolna vařte. Sejměte z ohně a vmíchejte polovinu sýra.

3. Omáčku rovnoměrně přelijte přes směs v zapékací míse. Zbývající sýr smíchejte s ořechy a nasypte na omáčku. V tuto chvíli můžete jídlo dát až na pět hodin do chladničky nebo zmrazit. Před podáváním pečte 25–35 ve vyhřáté troubě, aby povrch pěkně bublal a zezlátl.



Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář