Báječný způsob, jak zužitkovat případné přebytky od svátečního oběda či večeře. Navíc si můžete jídlo připravit a zamrazit na později.
Suroviny
Postup
Chcete-li jídlo rovnou podávat, zahřejte troubu na 200 °C.
Pečené maso smíchejte se šunkou a hráškem v zapékací nádobě vymazané máslem.
Připravte si omáčku: máslo, mouku a mléko dejte do rendlíku a za stálého prošlehávání přiveďte k varu.
Prohřívejte, až omáčka zhoustne a bude hladká, pak vmíchejte sherry a hořčici, osolte a opepřete a ještě minutu zvolna vařte. Sejměte z ohně a vmíchejte polovinu sýra.
Omáčku rovnoměrně přelijte přes směs v zapékací míse.
Zbývající sýr smíchejte s ořechy a nasypte na omáčku.
V tuto chvíli můžete jídlo dát až na pět hodin do chladničky nebo zmrazit.
Před podáváním pečte 25–35 ve vyhřáté troubě, aby povrch pěkně bublal a zezlátl.