Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarůžky v pivním těstíčku

Kombinace tvarůžků a piva tvoří dokonalý pár. Zlatavého moku mějte dostatečnou zásobu – po syrečkách na něj budete mít chuť!

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Smažení: podle potřeby
P
Česká

Ingredience

    • 1 vejce
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 2 lžíce světlého piva
    • špetka sladké papriky
    • 300 g olomouckých tvarůžků (koleček)
    • olej na smažení

Příprava jídla

1. V misce smíchejte vejce, mouku, pivo a sladkou papriku. Ve vzniklém těstíčku namáčejte kolečka tvarůžků a smažte je v rozpáleném oleji dozlatova.

2. Po osmažení tvarůžky vyjměte, položte na papírový ubrousek nebo utěrku a nechte vsáknout přebytečnou mastnotu. Podávejte s vařenými bramborami nebo čerstvým chlebem.

TIP
Až budete tepelně upravovat tvarůžky, počítejte s tím, že sousedi budou s pokrčeným nosem přemýšlet, co vaříte. Buďte proto rychlí: dlouhé dušení či pečení by vám mohlo v domě zkazit pověst.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarůžkový tatarák

Loštická česnečka

Tvarůžková rozhuda

Masové tyčinky s tvarůžky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Není to tak strašné, jak to všichni tvrdí, fialky to sice nejsou :-), ale děláme vaječnou omeletu s pokrájenými tvarůžky, hezky se rozpečou a je to mňamka! Tak se toho nikdo nebojte, není potřeba plynová maska!
Obrazek uzivatele
Tak todle se nepovedlo :-/ a nevím kde se stala chyba

Přidat komentář