Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cuketová omáčka na těstoviny

Popis receptu: 
Autor: Martina Hynková
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    Pro 2 osoby:
    5 mini cuket (mladé křupavé cukety)
    cibule
    1 kelímek smetany na vaření (nebo šlehačky)
    sůl
    pepř
    vegeta bez glutamanu
    olivový olej
    oregano nebo bazalka (nejlepší je čerstvé)
    1 stroužek česneku
    těstoviny
    mozzarella, parmazán nebo sýr Gran Moravia

Příprava jídla

Na olivovém oleji orestujeme zlehka cibuli, přidáme najemno nakrájenou cuketu i se slupkou, krátce orestujeme. Zalijeme smetanou na vaření, necháme chvíli vařit a přidáme čerstvé nebo sušené oregano (bazalku), sůl, vegetu bez glutamanu, pepř a vaříme do změknutí cuket. Nakonec přidáme rozmačkaný stroužek česneku a už vaříme jen krátce. Rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud se nám omáčka zdá málo hustá, můžeme ji zahustit např. trochou jíšky ze špaldové mouky. Servírujeme na uvařené těstoviny a posypeme buď nadrobno nakrájenou mozzarellou, anebo sýrem typu parmazán (Gran Moravia). Jako přílohu doporučuji rajčatový salát.
REKLAMA

Přidat komentář