Jednoduchý způsob, jak zapékat lasagne i bez zdlouhavé přípravy bešamelu.
Suroviny
olej
4
PL
česnek
2
stroužky
lilek
300
g
paprika zelená
1
ks
malá
paprika žlutá
1
ks
malá
rajče
300
g
krájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
lasagne (těstovina)
320
g
ančovičky (konzerva)
4
ks
řezy
pažitka
1
svazek
mozzarella
125
g
Postup
1
Na 4 lžících oleje minutu opékejte 2 oloupané rozmáčknuté stroužky česneku, vyhoďte je a na olej dejte 300 g lilku, 1 malou zelenou a 1 malou žlutou papriku, vše na kostky.
2
Míchejte 3 minuty, přidejte 300 g krájených rajčat, sůl a pepř a přiklopené vařte 20 minut. Smíchejte s uvařenými pokrájenými lasagnemi, přidejte 4 nasekané sardelové řezy a nasekaný svazek pažitky.
3
Půlku dejte do olejem vytřené zapékací nádoby, posypte 125 g mozzarelly a postup zopakujte. V troubě při 220 °C pečte 15 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(36 receptů )