0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zahradnické těstoviny

Zahradnické těstoviny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zahradnické těstoviny

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3116 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 273 g
Tuky 139 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý způsob, jak zapékat lasagne i bez zdlouhavé přípravy bešamelu.

Suroviny

olej 4 PL
česnek 2 stroužky
lilek 300 g
paprika zelená 1 ks
malá
paprika žlutá 1 ks
malá
rajče 300 g
krájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
lasagne (těstovina) 320 g
ančovičky (konzerva) 4 ks
řezy
pažitka 1 svazek
mozzarella 125 g

1 Na 4 lžících oleje minutu opékejte 2 oloupané rozmáčknuté stroužky česneku, vyhoďte je a na olej dejte 300 g lilku, 1 malou zelenou a 1 malou žlutou papriku, vše na kostky.

2 Míchejte 3 minuty, přidejte 300 g krájených rajčat, sůl a pepř a přiklopené vařte 20 minut. Smíchejte s uvařenými pokrájenými lasagnemi, přidejte 4 nasekané sardelové řezy a nasekaný svazek pažitky.

3 Půlku dejte do olejem vytřené zapékací nádoby, posypte 125 g mozzarelly a postup zopakujte. V troubě při 220 °C pečte 15 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit