Skvělý tip, jak si pochutnat na zdánlivě nevyužitelných zbytečcích ze spíže. Kapusta v téhle úpravě je přímo lahůdková!
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
2
ks
oloupané a nakrájené najemno
mrkev
1
ks
nakrájená na drobno
brambory
2
ks
větší kusy brambor na kostičky
šunka
50
g
nebo vařené uzené bez kůže a tuku, na kousky
vývar zeleninový
1.2
l
i z kostky
těstoviny
50
g
drobné
kapusta
0.5
na kousky
sůl
pepř
1 Ve větším hrnci osmahněte na oleji cibuli a mrkev, až změknou, ale nechytí barvu; trvá to tak pět minut. Přidejte brambory, maso i horký vývar, uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi deset minut. Přisypte těstoviny a vařte ještě osm až deset minut – těstoviny by měly změknout a rozpadající se brambory zahustit polévku.
2 Přidejte kapustu a povařte minutu až dvě, aby zkřehla, ale zůstala zelená a svěží. Osolte, opepřete a jezte s čerstvým chlebem nebo pečivem.
Kouzelná přísada
Je bio! Zeleninový bujon Erntesegen, v Albiu za 37 Kč.
Kouzelná přísada
Je bio! Zeleninový bujon Erntesegen, v Albiu za 37 Kč.
Komentáře
Anonym
05.01.2007 14:06
Pochvala
Anonym
04.09.2007 17:50
Apetit 3/06