0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Eintopf s uzeným a kapustou

Eintopf s uzeným a kapustou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1043 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 139 g
Tuky 26 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý tip, jak si pochutnat na zdánlivě nevyužitelných zbytečcích ze spíže. Kapusta v téhle úpravě je přímo lahůdková!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 2 ks
oloupané a nakrájené najemno
mrkev 1 ks
nakrájená na drobno
brambory 2 ks
větší kusy brambor na kostičky
šunka 50 g
nebo vařené uzené bez kůže a tuku, na kousky
vývar zeleninový 1.2 l
i z kostky
těstoviny 50 g
drobné
kapusta 0.5
na kousky
sůl
pepř
1 Ve větším hrnci osmahněte na oleji cibuli a mrkev, až změknou, ale nechytí barvu; trvá to tak pět minut. Přidejte brambory, maso i horký vývar, uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi deset minut. Přisypte těstoviny a vařte ještě osm až deset minut – těstoviny by měly změknout a rozpadající se brambory zahustit polévku.
2 Přidejte kapustu a povařte minutu až dvě, aby zkřehla, ale zůstala zelená a svěží. Osolte, opepřete a jezte s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Kouzelná přísada
Je bio! Zeleninový bujon Erntesegen, v Albiu za 37 Kč.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Toto jídlo je naprosto vynikající. Už zakořenilo v naší rodině jako tradiční. Skvěle vypadá, je nádherně barevné a ještě lépe chutná. Všem doporučuji!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit