Italská klasika. Pokud doma neprosadíte vegetariánský recept, přidejte trochu slaniny.
Suroviny
Postup
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli a papriku; trvá to asi čtyři minuty.
Vmíchejte česnek, opékejte minutu, přidejte rajčata a gnocchi, zamíchejte, přiveďte k varu a patnáct minut zvolna vařte, aby se gnocchi prohřály a změkly a omáčka zhoustla. Občas zamíchejte.
Osolte, opepřete, vmíchejte bazalku a směs přendejte do zapékací mísy.
Posypte mozzarellou a pět až šest minut zapékejte pod grilem, aby sýr začal bublat a zezlátl.
NĚCO NAVÍC
Většina zapékacích nádob se dá použít i k mrazení. Když jídlo posypete mozzarellou a nezapečete, vydrží vám v mrazáku až měsíc. Před použitím ho nechte povolit a pak pečte při 175 °C 20–30 minut, aby se prohřálo.
Komentáře