Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené gnocchi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 155
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1367 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 206 g
Tuky 32 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené gnocchi jsou italská klasika, která se zabydlela i v českých domácnostech. Pokud doma neprosadíte vegetariánský recept, přidejte trochu slaniny nebo orestované kuřecí maso. Navrch nezapomeňte položit plátky mozzarelly, aby pod grilem získaly tu správnou křupavou krustu.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nasekaná
bez semen, najemno
česnek 2 stroužky
prolisované
gnocchi bramborové 500 g
chlazené nebo mražené
bazalka 1 hrst
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli a papriku; trvá to asi čtyři minuty.

2

Vmíchejte česnek, opékejte minutu, přidejte rajčata a gnocchi, zamíchejte, přiveďte k varu a patnáct minut zvolna vařte, aby se gnocchi prohřály a změkly a omáčka zhoustla. Občas zamíchejte.

3

Osolte, opepřete, vmíchejte bazalku a směs přendejte do zapékací mísy.

4

Posypte mozzarellou a pět až šest minut zapékejte pod grilem, aby sýr začal bublat a zezlátl.

NĚCO NAVÍC
Většina zapékacích nádob se dá použít i k mrazení. Když jídlo posypete mozzarellou a nezapečete, vydrží vám v mrazáku až měsíc. Před použitím ho nechte povolit a pak pečte při 175 °C 20–30 minut, aby se prohřálo.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Komentáře

25.09.2022 11:34
Dvojnásobná dávka

Apetit magazín