0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 124
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1383 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 209 g
Tuky 32 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská klasika. Pokud doma neprosadíte vegetariánský recept, přidejte trochu slaniny.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nasekaná
paprika červená 1 ks
bez semen, najemno
česnek 1 stroužek
prolisované
konzervovaná rajčata 400 g
loupaná
gnocchi bramborové 500 g
balení, chlazené nebo mražené
bazalka 1 hrst
mozzarella 100 g
na plátky
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli a papriku; trvá to asi čtyři minuty.

2

Vmíchejte česnek, opékejte minutu, přidejte rajčata a gnocchi, zamíchejte, přiveďte k varu a patnáct minut zvolna vařte, aby se gnocchi prohřály a změkly a omáčka zhoustla. Občas zamíchejte.

3

Osolte, opepřete, vmíchejte bazalku a směs přendejte do zapékací mísy.

4

Posypte mozzarellou a pět až šest minut zapékejte pod grilem, aby sýr začal bublat a zezlátl.

NĚCO NAVÍC
Většina zapékacích nádob se dá použít i k mrazení. Když jídlo posypete mozzarellou a nezapečete, vydrží vám v mrazáku až měsíc. Před použitím ho nechte povolit a pak pečte při 175 °C 20–30 minut, aby se prohřálo.

Související články

Škola vaření: gnocchi
  • Tipy a triky

Škola vaření: gnocchi

Poznejte jednoduchost a všestrannost italských ricottových nočků a vychutnejte si je v našich pěti báječných receptech. ...

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit