Čínské nudle

Čínské nudle

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1237 kcal
Bílkoviny 99 g
Cukr 112 g
Tuky 34 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Koriandr může nahradit bazalka, krevety vařené kuřecí maso...

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
střední, nahrubo
koriandr 1 PL
nasekaný na drobno
chilli sušené špetka
sušené, množství dle chuti
rajčata 400 g
konzervovaná, s česnekem
rajčatové pyré 1 PL
bujon zeleninový 1 kostka
nudle soba 120 g
krevety 400 g
mražené, předvařené
cukr špetka
lze vynechat
sůl
pepř
1. Osmažte cibuli.
Olej rozpalte ve woku nebo hluboké pánvi. Přihoďte cibuli, posypte koriandrem a chilli (v této fázi ještě opatrně). Zprudka smažte pět minut, aby cibule změkla, ale nezměnila barvu.

2. Připravte si omáčku. Přidejte rajčata a jednu a půl plechovky horké vody, přilijte rajčatové pyré a rozdrobenou bujonovou kostku. Dobře osolte a opepřete. Za stálého míchání přiveďte k mírnému varu, poté snižte teplotu a nechte směs čtvrt hodiny pomalu vařit, tak aby zhoustla, ale pořád zůstala tekutá. Mezitím rozlámejte do mísy čínské nudle a přelijte je vroucí vodou (měla by je zakrývat). Promíchejte a odstavte.

3. Smíchejte a podávejte.
Když je omáčka hotová, slijte nudle a přihoďte je do ní spolu s mraženými krevetami. Pořádně promíchejte a nechte asi dvě minuty prohřát. Podle chuti dosolte a dopepřete; jestli chcete, můžete přidat trochu chilli a cukru.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit