Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1237 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 112 g
Tuky 34 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koriandr může nahradit bazalka, krevety vařené kuřecí maso...

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
střední, nahrubo
koriandr 1 PL
nasekaný na drobno
chilli sušené špetka
sušené, množství dle chuti
rajčata 400 g
konzervovaná, s česnekem
rajčatové pyré 1 PL
bujon zeleninový 1 kostka
nudle soba 120 g
krevety 400 g
mražené, předvařené
cukr špetka
lze vynechat
sůl
pepř

1Osmažte cibuli.
Olej rozpalte ve woku nebo hluboké pánvi. Přihoďte cibuli, posypte koriandrem a chilli (v této fázi ještě opatrně). Zprudka smažte pět minut, aby cibule změkla, ale nezměnila barvu.

2Připravte si omáčku. Přidejte rajčata a jednu a půl plechovky horké vody, přilijte rajčatové pyré a rozdrobenou bujonovou kostku. Dobře osolte a opepřete. Za stálého míchání přiveďte k mírnému varu, poté snižte teplotu a nechte směs čtvrt hodiny pomalu vařit, tak aby zhoustla, ale pořád zůstala tekutá. Mezitím rozlámejte do mísy čínské nudle a přelijte je vroucí vodou (měla by je zakrývat). Promíchejte a odstavte.

3Smíchejte a podávejte.
Když je omáčka hotová, slijte nudle a přihoďte je do ní spolu s mraženými krevetami. Pořádně promíchejte a nechte asi dvě minuty prohřát. Podle chuti dosolte a dopepřete; jestli chcete, můžete přidat trochu chilli a cukru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

recept je vynikajici a navic rychle hotovy, jen jsem vymenila cinske nudla za italske tagliatelle, cesnek jsem pridala cerstvy a krevety jsem jeste oprazila na masle, opravdu to nekdy vyzkousejte:))

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.16

Anonym

Žejo? Možná proto to nazvali Čínské nudle, že použili fangbian mian :-))))

Anonym

slozité

Anonym

Je to moc dobry. Dala sem to uz i vicekrat a vsem to chutnalo

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit