Pikantní lehká večeře nebo oběd. V létě ochladí, v zimě připomene teplé kraje!
Suroviny
kuřecí prsa
2
ks
těstoviny
175
g
vaječné nudle
pekingské zelí
2
hrsti
najemno
mrkev
2
ks
na tenké proužky
jarní cibulka
8
ks
najemno
paprika červená
1
ks
najemno
koriandr čerstvý
hrst
čerstvé lístky
Na zálivku
chilli paprička
1
ks
česnek
2
stroužky
najemno
zázvor (čerstvý)
1
PL
najemno
sójová omáčka
2
PL
limetová šťáva
2
PL
olivový olej
2
PL
extra panenský
Postup
1
Gril nebo troubu zahřejte na nejvyšší teplotu.
2
Maso položte na plech a grilujte 10–12 minut bez otáčení, aby se propeklo.
3
Mezitím uvařte nudle podle návodu. Sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se nelepily.
4
Zeleninu promíchejte v misce. Kuře nakrájejte na tenké plátky a přidejte do misky spolu s nudlemi a lístky koriandru.
5
Prošlehejte přísady na zálivku se 2 lžícemi vody. Přelijte přes salát a dobře promíchejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 svěžích a vydatných asijských salátů, které můžete jíst celé léto(30 receptů )
- 35 receptů, ze kterých sestavíte kompletní thajské menu(35 receptů )
- V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů(30 receptů )
Komentáře