Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Gratinované brambory s tymiánem

Popis receptu: 
Apetit 10/2008 32 V-výborné
Autor: Monika Hanáčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    30g másla, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžička mořské soli, 3.5 kg brambor oloupaných a nakrájených na plátky,tymián, 250ml nejtučnější smetany, 375ml kuřecího vývaru

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 stupňů.Máslo,česnek a sůl royzrostřete do zapékací mísy a vzykládejte brambory s tymiánem.Smetanu smíchejte s vývarem ,lehce zahřejte a přelijte přes brambory.Zatížit a dát péct-asi 50min. Před servírováním nechat aspoň 5 min.odpočinut.
REKLAMA

Přidat komentář