Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gratinované brambory s tymiánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gratinované brambory s tymiánem

4.3/5 Počet hodnocení: 24
Do 90 minut Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4378 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 715 g
Tuky 111 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příloha, kterou si prostě zamilujete. Smetana dodá bramborám neuvěřitelnou jemnost a krémovitost, tyhle gratinované brambory s tymiánem nikdy nezbudou! A pokud přeci jen, dejte si je jako rychlou a bezmasou večeři.

Související recepty

Suroviny

česnek 2 stroužky
prolisovaný
sůl mořská 1 ČL
brambory 3,5 kg
varný typ B, oloupané a nakrájené na tenké plátky
tymián 6 snítek
vývar kuřecí 375 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Máslo, česnek a sůl rozprostřete do zapékací mísy o rozměrech zhruba 9 × 28 centimetrů.

3

Brambory spolu s tymiánem vyskládejte do mísy. Smetanu smíchejte s kuřecím vývarem a lehce zahřejte – ale nevařte, a směs pak přelijte přes brambory.

4

Zapékací mísu dejte na plech na pečení a pečte 50 minut nebo dokud nejsou brambory měkké a povrch nezezlátne.

Před servírováním nechte alespoň 5 minut odpočívat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín