Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gratinované brambory s tymiánem

Gratinované brambory s tymiánem

4.3/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4378 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 715 g
Tuky 111 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příloha, kterou si prostě zamilujete. Smetana dodá bramborám neuvěřitelnou jemnost a krémovitost, tyhle brambory nikdy nezbydou!

Suroviny

česnek 2 stroužky
prolisovaný
sůl mořská 1 ČL
brambory 3,5 kg
varný typ B, oloupané a nakrájené na tenké plátky
tymián 6 snítek
vývar kuřecí 375 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Máslo, česnek a sůl rozprostřete do zapékací mísy o rozměrech zhruba 9 × 28 centimetrů.

3

Brambory spolu s tymiánem vyskládejte do mísy. Smetanu smíchejte s kuřecím vývarem a lehce zahřejte – ale nevařte, a směs pak přelijte přes brambory.

4

Zapékací mísu dejte na plech na pečení a pečte 50 minut nebo dokud nejsou brambory měkké a povrch nezezlátne.

Před servírováním nechte alespoň 5 minut odpočívat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč