Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na paprice s noky

Kuře na paprice, obměna klasického receptu na slepici oblíbeného v dobách našich prababiček, má snazší a rychlejší přípravu, a přitom je božsky dobré!

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H
Vaření 1:00
Kuře Česká

Ingredience

    • 1 kuře, naporcované, nebo jednotlivé porce (vždy s kostí)
    • sladká mletá paprika, sůl
    • 100 g másla
    • 2 velké cibule, pokrájené nadrobno
    • 300 ml smetany
    • 60 g hladké mouky

Příprava jídla

Porce kuřete osolte a obalte v paprice. Na másle zpěňte cibuli, vložte maso, osmahněte ho, podlijte a duste doměkka; trvá to asi tři čtvrtě hodiny. Hotové kousky kuřete vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník a zahustěte moukou rozkvedlanou ve smetaně. Povařte čtvrt hodiny a pak vraťte kousky kuřete do omáčky. Podávejte s noky.

JEMNÉ NOKY
Přiveďte do varu 500 ml mléka s 50 g másla, přidejte sůl a za stálého míchání postupně vsypte 250 g prosáté hrubé mouky. Míchejte tak dlouho, až se těsto nebude lepit na stěny kastrolu. Do vychladlého těsta přidejte 2 vejce, dobře promíchejte, lžičkou namáčenou ve vodě vykrajujte stejně velké noky a vhazujte je do vroucí osolené vody. Až vyplavou nahoru, vyjměte je cedníkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd od babičky

Vločková polévka

Vdolečky s mákem

Česká kuchyně – omáčky a knedlíky

Vaříme dětem

Jako od maminky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
opravdu skvělé!! já moc vařit neumím a toto byl můj první pokus o tento typ jídla a musím uznat, že dopadl na jedničku.Odpalované těsto na noky se taky povedlo,ale i naše verze s obyčejnými mléčnými noky chutnala skvěle.A hlavně: příprava je jednoduchá.

Přidat komentář