Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tartiflette

Tohle úžasné syté jídlo pochází z francouzského Horního Savojska. Užijte si ho po návratu z lyžování nebo z dlouhé vycházky za chladného počasí.
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí:
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 10 minut
Zapékání: 10–12 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 750 g brambor
    • 1 cibule
    • 25 g másla (+ trocha másla navíc na vymazání mísy) + pár kapek olivového oleje
    • 6 plátků anglické slaniny
    • 250 g sýra reblochon, pont l’ évêque nebo hermadur
    • 140 ml 12% smetany
    • sůl a pepř
    • k podávání – zelené salátové listy

Příprava jídla

1. Troubu zahřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné plátky. Vařte je ve vroucí osolené vodě doměkka; 8–10 minut. Slijte.
2. Cibuli nasekejte najemno a 5 minut opékejte na másle s olivovým olejem. Slaninu nastříhejte kuchyňskými nůžkami nebo nakrájejte na kousky a vmíchejte k cibuli. Opékejte ještě 5 minut, aby se obojí lehce zbarvilo.
3. Sýr nakrájejte na kousky. Polovinu brambor naskládejte do 1,5litrové zapékací mísy vymazané máslem. Posypte polovinou cibule se slaninou a sýrem. Lehce osolte a opepřete. Vrstvy opakujte, navrch rovnoměrně polijte smetanou a pečte 10–12 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 5 minut stát a pak podávejte se zeleným salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář