Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tartiflette s anglickou slaninou
brambory
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Tartiflette s anglickou slaninou

3.1/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5301 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 163 g
Tuky 448 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle úžasné syté jídlo pochází z francouzského Horního Savojska. Užijte si ho po návratu z lyžování nebo z dlouhé vycházky za chladného počasí.

Suroviny

+ na vymazání mísy
olivový olej
pár kapek
sýr 250 g
reblochon /pont I\' évêque / hermadur
sůl
pepř
salát
zelený, na servírování

Postup

1

Troubu zahřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné plátky. Vařte je ve vroucí osolené vodě doměkka; 8–10 minut. Slijte.
 

2

Cibuli nasekejte najemno a 5 minut opékejte na másle s olivovým olejem. Slaninu nastříhejte kuchyňskými nůžkami nebo nakrájejte na kousky a vmíchejte k cibuli. Opékejte ještě 5 minut, aby se obojí lehce zbarvilo.

3

Sýr nakrájejte na kousky. Polovinu brambor naskládejte do 1,5litrové zapékací mísy vymazané máslem. Posypte polovinou cibule se slaninou a sýrem. Lehce osolte a opepřete. Vrstvy opakujte, navrch rovnoměrně polijte smetanou a pečte 10–12 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 5 minut stát a pak podávejte se zeleným salátem.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...