0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tartiflette s anglickou slaninou

brambory
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Tartiflette s anglickou slaninou

4/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5301 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 163 g
Tuky 448 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle úžasné syté jídlo pochází z francouzského Horního Savojska. Užijte si ho po návratu z lyžování nebo z dlouhé vycházky za chladného počasí.

Suroviny

brambory 750 g
cibule 1 ks
máslo 25 g
+ na vymazání mísy
olivový olej
pár kapek
sýr 250 g
reblochon /pont I\' évêque / hermadur
sůl
pepř
salát
zelený, na servírování

Postup

1

Troubu zahřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné plátky. Vařte je ve vroucí osolené vodě doměkka; 8–10 minut. Slijte.
 

2

Cibuli nasekejte najemno a 5 minut opékejte na másle s olivovým olejem. Slaninu nastříhejte kuchyňskými nůžkami nebo nakrájejte na kousky a vmíchejte k cibuli. Opékejte ještě 5 minut, aby se obojí lehce zbarvilo.

3

Sýr nakrájejte na kousky. Polovinu brambor naskládejte do 1,5litrové zapékací mísy vymazané máslem. Posypte polovinou cibule se slaninou a sýrem. Lehce osolte a opepřete. Vrstvy opakujte, navrch rovnoměrně polijte smetanou a pečte 10–12 minut dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 5 minut stát a pak podávejte se zeleným salátem.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč