Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebíček s brusinkami

Ochutnejte voňavý a šťavnatý sladký biochlebíček!

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2 chlebíčky
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Chléb a pečivo Ostatní

Ingredience

    • 100 ml rostlinného oleje
    • 340 g medu
    • 3 lžíce pomerančové šťávy
    • 1 lžička soli
    • 300 g přírodního tofu
    • 1 vejce
    • 70 g hladké sójové a 200 g běžné či špaldové hladké mouky
    • 1 lžička vinného kamene
    • špetka mleté vanilky a skořice
    • 200 g čerstvých brusinek (sušených 100 g, předem je namočte)
    • 2 jablka, nakrájená na kostičky
    • 60 g sekaných vlašských ořechů

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formy na chlebíček vytřete olejem. Med, šťávu, sůl a zbylý olej prošlehejte. Přidejte rozdrobené či strouhané tofu a vejce. Mouku prosijte s vinným kamenem a kořením a přidejte k medové směsi spolu s brusinkami, jablky a ořechy.

2. Vlijte do forem a pečte 30 až 35 minut. Propečenost vyzkoušejte pomocí špejle: po vpichu by na ní neměly ulpět vlhké drobky. Nechte vychladnout na mřížce a podávejte pokrájené na řezy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tempeh v houbové omáčce

Japonská polévka miso s mořskou řasou wakame

REKLAMA

Přidat komentář