Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 20 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4027 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 525 g
Tuky 166 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ochutnejte voňavý a šťavnatý sladký biochlebíček!

Suroviny

rostlinný olej 100 ml
med 340 g
pomeranč 3 PL
šťáva
sůl 1 ČL
tofu 300 g
přírodní
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 70 g
sójová
mouka pšeničná hladká 200 g
běžná nebo špaldová
vinný kámen 1 ČL
vanilka špetka
mletá
skořice špetka
mletá
brusinky 200 g
čerstvé, možno nahradit 100g sušených (předem namočených)
jablka 2 ks
nakrájená na kostičky
vlašské ořechy 60 g
sekané

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formy na chlebíček vytřete olejem. Med, šťávu, sůl a zbylý olej prošlehejte. Přidejte rozdrobené či strouhané tofu a vejce. Mouku prosijte s vinným kamenem a kořením a přidejte k medové směsi spolu s brusinkami, jablky a ořechy.

2. Vlijte do forem a pečte 30 až 35 minut. Propečenost vyzkoušejte pomocí špejle: po vpichu by na ní neměly ulpět vlhké drobky. Nechte vychladnout na mřížce a podávejte pokrájené na řezy.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit