Ochutnejte voňavý a šťavnatý sladký biochlebíček!
Náš tip: Připravte si také borůvkový chlebíček z Líné kuchařky podle našeho video receptu
Suroviny
rostlinný olej
100
ml
med
340
g
pomerančová šťáva
3
PL
sůl
1
ČL
tofu
300
g
přírodní
vejce
1
ks
mouka
70
g
sójová
mouka špaldová hladká
200
g
lze nahradit pšeničnou
vinný kámen
1
ČL
vanilka
špetka
mletá
skořice
špetka
mletá
brusinky
200
g
čerstvé, možno nahradit 100g sušených (předem namočených)
jablko
2
ks
nakrájená na kostičky
vlašské ořechy
60
g
sekané
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Formy na chlebíček vytřete olejem. Med, šťávu, sůl a zbylý olej prošlehejte.
2
Přidejte rozdrobené či strouhané tofu a vejce. Mouku prosijte s vinným kamenem a kořením a přidejte k medové směsi spolu s brusinkami, jablky a ořechy.
3
Vlijte do forem a pečte 30 až 35 minut. Propečenost vyzkoušejte pomocí špejle: po vpichu by na ní neměly ulpět vlhké drobky.
4
Nechte vychladnout na mřížce a podávejte pokrájené na řezy.