Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíček s brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 2 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4045 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 548 g
Tuky 164 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte voňavý a šťavnatý sladký biochlebíček!

Náš tip: Připravte si také borůvkový chlebíček z Líné kuchařky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

rostlinný olej 100 ml
med 340 g
pomerančová šťáva 3 PL
sůl 1 ČL
tofu 300 g
přírodní
vejce 1 ks
mouka 70 g
sójová
mouka špaldová hladká 200 g
lze nahradit pšeničnou
vinný kámen 1 ČL
vanilka špetka
mletá
skořice špetka
mletá
čerstvé, možno nahradit 100g sušených (předem namočených)
nakrájená na kostičky
sekané

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formy na chlebíček vytřete olejem. Med, šťávu, sůl a zbylý olej prošlehejte.

2

Přidejte rozdrobené či strouhané tofu a vejce. Mouku prosijte s vinným kamenem a kořením a přidejte k medové směsi spolu s brusinkami, jablky a ořechy.

3

Vlijte do forem a pečte 30 až 35 minut. Propečenost vyzkoušejte pomocí špejle: po vpichu by na ní neměly ulpět vlhké drobky.

4

Nechte vychladnout na mřížce a podávejte pokrájené na řezy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...