Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíček s brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 2 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4045 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 548 g
Tuky 164 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte voňavý a šťavnatý sladký biochlebíček!

Suroviny

rostlinný olej 100 ml
med 340 g
pomerančová šťáva 3 PL
sůl 1 ČL
tofu 300 g
přírodní
vejce 1 ks
mouka 70 g
sójová
mouka špaldová hladká 200 g
lze nahradit pšeničnou
vinný kámen 1 ČL
vanilka špetka
mletá
skořice špetka
mletá
čerstvé, možno nahradit 100g sušených (předem namočených)
nakrájená na kostičky
vlašské ořechy 60 g
sekané

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Formy na chlebíček vytřete olejem. Med, šťávu, sůl a zbylý olej prošlehejte. Přidejte rozdrobené či strouhané tofu a vejce. Mouku prosijte s vinným kamenem a kořením a přidejte k medové směsi spolu s brusinkami, jablky a ořechy.

2 Vlijte do forem a pečte 30 až 35 minut. Propečenost vyzkoušejte pomocí špejle: po vpichu by na ní neměly ulpět vlhké drobky. Nechte vychladnout na mřížce a podávejte pokrájené na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč