Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2007/11

Listopad 2007

Recepty z vydání

Těstoviny s oříškovým pestem

Když si pesta připravíte dvojnásobné množství, vydrží v ledničce zhruba týden. Můžete ho pak třeba smíchat se...

Mexický fazolový salát

Tenhle sytý salát se hodí také jako jídlo s sebou. Salát navršte na tortillu nebo jím naplňte otevřenou chlebovou...

Superrychlá ryba na kari

Jako přílohu k tomuhle hřejivému kari zkuste třeba hráškovou rýži.

Kuřecí chlebíčky à la salát Caesar

Milujete salát Caesar? Zkuste ho jako vyvážený obložený chlebíček.

Smetanové cuketové lasagne

Až je budete připravovat, můžete si vyhrát s kořením. Fantazii se meze nekladou!

Lasagne se šunkou a olivami

Báječně šťavnatá večeře z jedné pánve, kterou můžete servírovat za půl hodiny.

Ostrá kokosová polévka s nudlemi

Láká vás exotika? Vychutnejte si polévku z Malajsie. Jmenuje se laksa a připravuje se jak z rýžových, tak z vaječných...

Kuře na paprikové pastě s bulgurem

Vychutnejte si lahodný kontrast pálivého a sladkého!

Losos zapečený s bramborami a brokolicí

Skvělé jídlo, které uvaříte v mikrovlnce a pak už jen zapečete pod grilem.

Houbová polévka

Do téhle fantastické polévky se hodí jakékoli jedlé houby – hřibovité, ale i lišky, bedly či masáky. Samozřejmě...

Moučník plný pomerančů

Obyčejný piškot, zdálo by se. Až ho ochutnáte, budete ho péct pořád – i do všech piškotových dortů!...

Bruschetta

Rychlá, vtipná, vynikající. Zasytí a navnadí. Jinak se bruschetta, typický italský předkrm, popsat snad ani nedá!

Cannelloni à la medová plástev

Plnění cannelloni je pracné a nadmíru nezábavné. Přinášíme proto recept, v němž se plní samy, a ještě mají smetanovou...

Celerovo-bramborový gratin

Šťavnatý a výrazný celer se výborně spojí s neutrálnějšími bramborami. Zapečením vše získá i chuťovou soudržnost.

Chlebíček s dýní a fetou

Vláčnému těstu dodají kousky dýně charakter a přispějí k jeho šťavnatosti. Snadný, přitom nevšední kousek!

Zvěřina po burgundsku

Známá francouzská úprava hovězího masa je vynikající i s různými druhy zvěřiny! Často se přidávají i žampiony –...

Kaštanové pyré

V Itálii mu říkají montebianco – šlehačkou zasněženým vrcholkem totiž pyré připomíná horu, kterou známe jako Mont...

Plněné kuřecí řízky po kyjevsku

Jeden z nejoblíbenějších receptů z časů carské Rusi je poměrně pracný a velmi, velmi kaloricky vydatný. Jde vlastně o...

Čtvrtky kuřete v javorovém sirupu

Přijdou vám kuřecí prsa moc suchá? Upečte si stehna nebo spodní čtvrtky. Šťavnatost zaručena!

Rýže z Ghany

Ostré a průrazné rizoto patří k nejoblíbenějším africkým jídlům a je známé jako ,rýže Jolloff‘. Jeho kořeněný základ se...

Kuře à la pekingská kachna

Tohle jídlo si zamilujete pro křupavou kořeněnou kůžičku. Ačkoli si s jeho přípravou nejlépe poradí profesionálové,...

Bezchybné, pomalu pečené kuře

Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou.

Thajský salát se sekaným kuřetem

Může se to zdát trochu pracné, ale ručně sekané maso je mnohem jemnější a šťavnatější než z mixéru. Pokud to máte rádi...

Italské kuře se šunkou, bazalkou a fazolemi

Kvalita vína je pro výslednou chuť dost důležitá, takže použijte takové, které vám opravdu chutná!

Umrlčí chlebíček

Tenhle sladký bochníček neodmyslitelně patří k oslavám mexického svátku Den mrtvých, který začíná 1. listopadu a je to...

Fazolové placičky s kukuřicí a mexickou omáčkou

Šťavnaté, pikantně kořeněné, vláčné a bezmasé karbanátky ve slavnostním provedení.

Tacos plněné dušeným vepřovým

Dlouhým dušením maso zcela zkřehne, takže se dá rozebrat na jednotlivá vlákna. Ta pak poslouží jako skvělá šťavnatá...

Tortilly s kukuřicí a špenátem

Ostrost koření mírní smetana, o křupavost se postará kukuřice – a krémové šťavnaté náplni prostě nelze odolat!...

Mexická horká čokoláda

Mexická horká čokoláda je pramáti všech čokolád určených k pití. Je hustá a skvěle chutná po jídle i ráno po probdělé...

Steak s lanýžovou solí

Nic víc než malá špetka lanýžové soli – a promění v opravdovou delikatesu cokoli, na co si vzpomenete: od...

Hříbkové rizoto s lanýžovým máslem

Lanýžový olej dokáže sám o sobě přidat skvělou chuť, a navíc umocní přirozenou vůni lesních hub.

Bílá pizza s lanýžovým olejem

Recept na tuto pizzu pochází překvapivě z Norska. Lanýžový olej se přidává přímo do těsta – a jeho vůni korunuje...

Paštika z kuřecích jater s jablečno–šafránovým čatní

Domácí paštika má jediné úskalí: už nikdy vám nebude chutnat jiná. Rozdíl mezi domácí paštikou a pěnou prodávanou za...

Kávové rizoto

Krémová hebkost klasického rizota nebo prvotřídně připravené mléčné rýže ztratí díky kávě (a alkoholu) pel nevinnosti...

Kávové dortíčky

Vychutnejte si muffiny s báječným krémem! Pokud vám nějaký zbude, dejte ho zmrazit, takovou zmrzlinu nikde nekoupíte!

Banány v kávovém sirupu

Dětsky čistá chuť banánů ve spojení s temnými podtóny karamelizované kávové směsi vytvoří zcela neodolatelnou kombinaci!

Starodávná hovězí pečeně na kávě

Recept ze staré kuchařky, kterou s sebou do nové vlasti vezli přistěhovalci do USA, dokazuje, jak vyvážené chuťové...

Tempeh v houbové omáčce

V tomhle jídle jsou skvělé houby šitake nebo hlíva ústřičná. Sušené předem namočte.

Japonská polévka miso s mořskou řasou wakame

Miso připravujte jen v malém množství, vařte ho vždy čerstvé – a jezte z malých misek!...

Chlebíček s brusinkami

Ochutnejte voňavý a šťavnatý sladký biochlebíček!

Mušlová polévka od Maxima

Jemné a lahodné mušle rozhodně stojí za chvíle strávené v kuchyni!

Křehké krevety na rukolovém salátu

Tenhle salát prostě musíte vyzkoušet! Když si pohrajete s cherry rajčátky a krevety rychle opražíte, poznáte, jak...

Plundrové těsto

Znáte je z panerií a pekáren. Jsou to přesně ty křupavé a přitom neskutečně vláčné, máslem a medem nebo javorovým...

Přidat komentář