Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Sýrová polévka

Popis receptu: 
Tuto polévku mě naučila moje máma, abych ji během studia na vysok škole neumřela hlady :) Během chvíle je hotová a chutná skvěle :)
Autor: Klára Kuzníková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 cibule máslo půl sáčku mražené zeleniny do polévky 2 párky 150 - 200 g taveného sýru 2 lžíce hl. mouky 2 stroužky česneku sůl, pepř na dochucení

Příprava jídla

1) V kastrolu rozpustíme asi 50 g másla, přidáme na malé kousky nakrájené párky, posmažíme a asi po 3 - 4 minutách přidáme najemno nakrájenou cibuli. Společně pak ještě necháme asi 2 minuty, než dokud cibule nezesklovatí. 2) Přidáme mraženou zeleninu a a špetku soli. Směs promícháváme asi 5 minut, pak zeslabíme plamen, zeleninu nahrneme na jednu stranu kastrolu a na druhou dáme tavený sýr. Kostky tav. sýru nejdřív z osobou stran prohřejeme a pak vmícháme k zelenině (prohřátý sýr se lépe se zeleninou smíchá). 3) Na vzniklou zeleninovo - sýrovou směs nasypeme hladkuo mouku a asi 1 minutu popražíme na mírném ohni. Pak zalijeme cca 1, 5 l vody (může být víc nebo míň, podle toho, jak moc hustou máte rádi polévku). 4) Polévku přivedeme k varu a přidáme kostku masoxu, pak vaříme ještě dalších 10 minut s občasným promícháním. 5) Na závěr přidáme podrcený česnek a ochutíme solí, pepřem, kdo má rád, může přidat i trošku podrcené majoránky. Polévka je vynikající, když si ji posypete čerstvou pažitkou. TIP: Mraženou zeleninu můžete zaměnit za čerstvou.
REKLAMA

Přidat komentář