Suroviny
Postup
V kastrolu rozpustíme asi 50 g másla, přidáme na malé kousky nakrájené párky, posmažíme a asi po 3 - 4 minutách přidáme najemno nakrájenou cibuli. Společně pak ještě necháme asi 2 minuty, než dokud cibule nezesklovatí.
Přidáme mraženou zeleninu a a špetku soli. Směs promícháváme asi 5 minut, pak zeslabíme plamen, zeleninu nahrneme na jednu stranu kastrolu a na druhou dáme tavený sýr.
Kostky tav. sýru nejdřív z osobou stran prohřejeme a pak vmícháme k zelenině (prohřátý sýr se lépe se zeleninou smíchá).
Na vzniklou zeleninovo - sýrovou směs nasypeme hladkuo mouku a asi 1 minutu popražíme na mírném ohni. Pak zalijeme cca 1, 5 l vody (může být víc nebo míň, podle toho, jak moc hustou máte rádi polévku).
Polévku přivedeme k varu a přidáme kostku masoxu, pak vaříme ještě dalších 10 minut s občasným promícháním.
Na závěr přidáme podrcený česnek a ochutíme solí, pepřem, kdo má rád, může přidat i trošku podrcené majoránky. Polévka je vynikající, když si ji posypete čerstvou pažitkou.
Tip: Mraženou zeleninu můžete zaměnit za čerstvou.