0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

3.5 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1479 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 215 g
Tuky 14 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá polévka inspirovaná italskou klasikou ozvláštněná uzenou paprikou a kroupami vás svou chutí příjemně překvapí.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená na 1cm kostky
mrkev 1 ks
nakrájená na 1cm kostky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na 1cm kostky
brambory 2 ks
nakrájená na 1cm kostky
česnek 2 stroužek
drcený
paprika mletá uzená 2 ČL
konzervovaná rajčata krájená 2 ks
vývar zeleninový 1.5 l
nebo kuřecí
ječné kroupy 70 g
propláchnuté a předem namočené
fazole bílé vařené 400 g
nebo červené či strakaté
kadeřávek 100 g
natrhaný, nebo kapusta
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, nasekaná, k podávání
balkánský sýr
k podávání

1 V hrnci na silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a brambory, 5 minut opékejte, ke konci vsypte česnek a nechte rozvonět.

2 Poprašte paprikou, promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem. Vsypte kroupy. Přiveďte k varu a zmírněte oheň na střední až slabý. Za občasného promíchání vařte 30 minut, až kroupy změknou. Přidejte fazole a kadeřávek a míchejte, až kadeřávek zavadne. Podle chuti osolte a opepřete.

3Podávejte posypané petrželkou a sýrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit