Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 127 g
Cukr 385 g
Tuky 22 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hustá polévka inspirovaná italskou klasikou ozvláštněná uzenou paprikou a kroupami vás svou chutí příjemně překvapí.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená na 1cm kostky
mrkev 1 ks
nakrájená na 1cm kostky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na 1cm kostky
brambory 2 ks
nakrájená na 1cm kostky
česnek 2 stroužek
drcený
paprika 2 ČL
mletá, uzená
rajčata 2 ks
2x konzerva krájených rajčat po 400g
vývar zeleninový 1.5 l
lze nahradit drůbežím, podle chuti
ječné kroupy 70 g
propláchnuté a předem namočené
fazole 400 g
konzerva červených nebo strakatých, scezená a propláchnutá
kadeřávek 100 g
natrhaný, lze nahradit hlávkovou kapustou
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, nasekaná, k podávání
balkánský sýr
nadrobený, lze nahradit fetou, k podávání

1 V hrnci na silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a brambory, 5 minut opékejte, ke konci vsypte česnek a nechte rozvonět.

2 Poprašte paprikou, promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem. Vsypte kroupy. Přiveďte k varu a zmírněte oheň na střední až slabý. Za občasného promíchání vařte 30 minut, až kroupy změknou. Přidejte fazole a kadeřávek a míchejte, až kadeřávek zavadne. Podle chuti osolte a opepřete.

3 Podávejte posypané petrželkou a sýrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit