Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1479 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 215 g
Tuky 14 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá polévka inspirovaná italskou klasikou ozvláštněná uzenou paprikou a kroupami vás svou chutí příjemně překvapí.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená na 1cm kostky
mrkev 1 ks
nakrájená na 1cm kostky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na 1cm kostky
brambory 2 ks
nakrájená na 1cm kostky
česnek 2 stroužek
drcený
paprika uzená 2 ČL
konzervovaná rajčata krájená 2 ks
vývar zeleninový 1.5 l
nebo kuřecí
ječné kroupy 70 g
propláchnuté a předem namočené
fazole bílé vařené 400 g
nebo červené či strakaté
kadeřávek 100 g
natrhaný, nebo kapusta
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, nasekaná, k podávání
balkánský sýr
k podávání

1 V hrnci na silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a brambory, 5 minut opékejte, ke konci vsypte česnek a nechte rozvonět.

2 Poprašte paprikou, promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem. Vsypte kroupy. Přiveďte k varu a zmírněte oheň na střední až slabý. Za občasného promíchání vařte 30 minut, až kroupy změknou. Přidejte fazole a kadeřávek a míchejte, až kadeřávek zavadne. Podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte posypané petrželkou a sýrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit