Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

3.4/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1479 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 215 g
Tuky 14 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá polévka inspirovaná italskou klasikou ozvláštněná uzenou paprikou a kroupami vás svou chutí příjemně překvapí.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená na 1cm kostky
mrkev 1 ks
nakrájená na 1cm kostky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na 1cm kostky
nakrájená na 1cm kostky
česnek 2 stroužek
drcený
paprika mletá uzená 2 ČL
vývar zeleninový 1,5 l
nebo kuřecí
ječné kroupy 70 g
propláchnuté a předem namočené
nebo červené či strakaté
natrhaný, nebo kapusta
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, nasekaná, k podávání
k podávání

Postup

1

V hrnci na silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a brambory, 5 minut opékejte, ke konci vsypte česnek a nechte rozvonět.

2

Poprašte paprikou, promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem. Vsypte kroupy. Přiveďte k varu a zmírněte oheň na střední až slabý. Za občasného promíchání vařte 30 minut, až kroupy změknou. Přidejte fazole a kadeřávek a míchejte, až kadeřávek zavadne. Podle chuti osolte a opepřete.

3

Podávejte posypané petrželkou a sýrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín