Hustá polévka minestrone, inspirovaná italskou klasikou ozvláštněná uzenou paprikou a kroupami vás svou chutí příjemně překvapí. Je skvělou sytou večeří, ale třeba také jako svačinová plévka. Ideální v letních dnech, kdy je přísun zeleniny takřka neomezený...
Suroviny
Postup
V hrnci na silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a brambory, 5 minut opékejte, ke konci vsypte česnek a nechte rozvonět.
Poprašte paprikou, promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem. Vsypte kroupy. Přiveďte k varu a zmírněte oheň na střední až slabý. Za občasného promíchání vařte 30 minut, až kroupy změknou. Přidejte fazole a kadeřávek a míchejte, až kadeřávek zavadne. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte posypané petrželkou a sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů)
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů)
- Jak připravit skvělé jídlo z krup? Dejte šanci levné a chutné surovině, uvaříte z ní skvostný oběd i zdravou večeři(15 receptů)
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů)