Hustá polévka inspirovaná italskou klasikou ozvláštněná uzenou paprikou a kroupami vás svou chutí příjemně překvapí.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
nakrájená na 1cm kostky
mrkev
1
ks
nakrájená na 1cm kostky
řapíkatý celer
2
ks
nakrájený na 1cm kostky
brambory
2
ks
nakrájená na 1cm kostky
česnek
2
stroužek
drcený
paprika mletá uzená
2
ČL
vývar zeleninový
1,5
l
nebo kuřecí
ječné kroupy
70
g
propláchnuté a předem namočené
fazole bílé vařené
400
g
nebo červené či strakaté
kadeřávek
100
g
natrhaný, nebo kapusta
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, nasekaná, k podávání
k podávání
1 V hrnci na silném ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a brambory, 5 minut opékejte, ke konci vsypte česnek a nechte rozvonět.
2 Poprašte paprikou, promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem. Vsypte kroupy. Přiveďte k varu a zmírněte oheň na střední až slabý. Za občasného promíchání vařte 30 minut, až kroupy změknou. Přidejte fazole a kadeřávek a míchejte, až kadeřávek zavadne. Podle chuti osolte a opepřete.
3Podávejte posypané petrželkou a sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak vařit kroupy? Dejte šanci levné a chutné surovině. Připravíte z ní zdravou večeři(14 receptů)
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů)
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů)
- Jak připravit skvělé jídlo z krup? Dejte šanci levné a chutné surovině, uvaříte z ní skvostný oběd i zdravou večeři(15 receptů)
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů)