Hustá, zeleninová a krémová. Přidejte knedlíčky s pažitkou a máte báječnou polévku, kterou všichni ocení.
Suroviny
máslo
2
PL
cibule
1
ks
květák
1
kg
vývar zeleninový
600
ml
mléko
400
ml
sůl
pepř
toustový chléb
4
plátky
vejce
1
ks
pažitka
2
PL
sekaná
jarní cibulka
muškátový květ
špetka
Postup
1
V hrnci na 2 lžících másla 5 minut opékejte 1 cibuli, nadrobno. Přidejte asi 1 kg květáku, pokrájeného, 600 ml zeleninového vývaru, 400 ml mléka, sůl a pepř a vařte 20 minut doměkka.
2
Rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
3
Plátky toustového chleba pokrájejte na kostičky a navlhčete mlékem. Přidejte 1 vejce, 2 lžíce sekané pažitky či jarní cibulky, špetku muškátového květu, sůl a pepř.
4
Tvořte knedlíčky a zavařte je do polévky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zimní nedělní oběd(4 recepty )
- Květáková polévka mnoha chutí: 16 receptů pro fanoušky květáku(16 receptů )
Komentáře
Milá Renáto, v tomto receptu se brambory nepoužívají.