Hustá, zeleninová a krémová. Přidejte knedlíčky s pažitkou a máte báječnou polévku, kterou všichni ocení.
Postup
1
V hrnci na 2 lžících másla 5 minut opékejte 1 cibuli, nadrobno. Přidejte asi 1 kg květáku, pokrájeného, 600 ml zeleninového vývaru, 400 ml mléka, sůl a pepř a vařte 20 minut doměkka.
2
Rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
3
Plátky toustového chleba pokrájejte na kostičky a navlhčete mlékem. Přidejte 1 vejce, 2 lžíce sekané pažitky či jarní cibulky, špetku muškátového květu, sůl a pepř.
4
Tvořte knedlíčky a zavařte je do polévky.
Komentáře
Anonym
29.05.2010 14:32
brambory?
Jana Kopřivová
10.11.2015 12:46
Milá Renáto, v tomto receptu
Milá Renáto, v tomto receptu se brambory nepoužívají.