0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květáková polévka s knedlíčky

Květáková polévka s knedlíčky

4.6 / 5. Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2684 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 400 g
Tuky 62 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá, zeleninová a krémová. Přidejte knedlíčky s pažitkou a máte báječnou polévku, kterou všichni ocení. 

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
vývar zeleninový 600 ml
mléko 400 ml
sůl
pepř
toustový chléb 4 plátky
mléko
vejce 1 ks
pažitka 2 PL
sekaná
jarní cibulka
muškátový květ špetka

Postup

1

V hrnci na 2 lžících másla 5 minut opékejte 1 cibuli, nadrobno. Přidejte asi 1 kg květáku, pokrájeného, 600 ml zeleninového vývaru, 400 ml mléka, sůl a pepř a vařte 20 minut doměkka.

2

Rozmačkejte šťouchadlem na brambory.

3

Plátky toustového chleba pokrájejte na kostičky a navlhčete mlékem. Přidejte 1 vejce, 2 lžíce sekané pažitky či jarní cibulky, špetku muškátového květu, sůl a pepř.

4

Tvořte knedlíčky a zavařte je do polévky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Anonym

Z receptu jsem nepochopila, kolik mám na knedlíčky použit brambor. Poradíte?R

Jana Kopřivová

Milá Renáto, v tomto receptu se brambory nepoužívají.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč