0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květáková polévka s knedlíčky

Květáková polévka s knedlíčky

4.6 / 5. Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2684 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 400 g
Tuky 62 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá, zeleninová a krémová. Přidejte knedlíčky s pažitkou a máte báječnou polévku, kterou všichni ocení. 

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
květák 1 kg
vývar zeleninový 600 ml
mléko 400 ml
sůl
pepř
toustový chléb 4 plátky
mléko
vejce 1 ks
pažitka 2 PL
sekaná
jarní cibulka
muškátový květ špetka

1 V hrnci na 2 lžících másla 5 minut opékejte 1 cibuli, nadrobno. Přidejte asi 1 kg květáku, pokrájeného, 600 ml zeleninového vývaru, 400 ml mléka, sůl a pepř a vařte 20 minut doměkka.

2 Rozmačkejte šťouchadlem na brambory.

3 Plátky toustového chleba pokrájejte na kostičky a navlhčete mlékem. Přidejte 1 vejce, 2 lžíce sekané pažitky či jarní cibulky, špetku muškátového květu, sůl a pepř.

4 Tvořte knedlíčky a zavařte je do polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Anonym

Z receptu jsem nepochopila, kolik mám na knedlíčky použit brambor. Poradíte?R

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit