Lahodný špenátový krém v doprovodu lososa vyřeší polévku i hlavní chod najednou. Dát si ho můžete k obědu i k večeři. Je dokonale variabilní a na stůl i do žaludku se hodí kdykoli.
Suroviny
máslo
2
PL
+ na opečení lososa
cibule
1
ks
najemno
česnek
4
stroužek
na plátky
vývar zeleninový
1
l
brambory
1
ks
velká, na kostičky
špenát
500
g
smetana ke šlehání
200
ml
losos
150
g
bez kůže, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
V hrnci na másle opečte dosklovita cibuli; trvá to asi 4 minuty, na poslední minutu přidejte česnek. Zalijte vývarem, vsypte bramboru a vařte asi 10 minut.
2
Pak přidejte omytý špenát a dalších 5 minut povařte, aby byly brambory měkké.
3
Na troše másla na pánvi opečte kousky lososa. Osolte a opepřete.
4
Do polévky přilijte smetanu, už jen prohřejte, rozmixujte a podle potřeby dosolte a opepřete. Rozlijte do talířů a navrch položte kousky lososa.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedeme na zelenou(42 receptů)
- Lahodné krémové polévky, které vás nenechají o hladu(22 receptů)