Lahodný špenátový krém v doprovodu lososa vyřeší polévku i hlavní chod najednou. Dát si ho můžete k obědu i k večeři. Je dokonale variabilní a na stůl i do žaludku se hodí kdykoli.
Postup
1
V hrnci na másle opečte dosklovita cibuli; trvá to asi 4 minuty, na poslední minutu přidejte česnek. Zalijte vývarem, vsypte bramboru a vařte asi 10 minut.
2
Pak přidejte omytý špenát a dalších 5 minut povařte, aby byly brambory měkké.
3
Na troše másla na pánvi opečte kousky lososa. Osolte a opepřete.
4
Do polévky přilijte smetanu, už jen prohřejte, rozmixujte a podle potřeby dosolte a opepřete. Rozlijte do talířů a navrch položte kousky lososa.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Jak uvařit lahodnou polévku, která zasytí: Myslete na bílkoviny(21 receptů )