Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1694 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 92 g
Tuky 109 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný špenátový krém v doprovodu lososa vyřeší polévku i hlavní chod najednou. Dát si ho můžete k obědu i k večeři. Je dokonale variabilní a na stůl i do žaludku se hodí kdykoli.

Suroviny

+ na opečení lososa
najemno
česnek 4 stroužek
na plátky
vývar zeleninový 1 l
velká, na kostičky
losos 150 g
bez kůže, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci na másle opečte dosklovita cibuli; trvá to asi 4 minuty, na poslední minutu přidejte česnek. Zalijte vývarem, vsypte bramboru a vařte asi 10 minut.

2

Pak přidejte omytý špenát a dalších 5 minut povařte, aby byly brambory měkké.

3

Na troše másla na pánvi opečte kousky lososa. Osolte a opepřete.

4

Do polévky přilijte smetanu, už jen prohřejte, rozmixujte a podle potřeby dosolte a opepřete. Rozlijte do talířů a navrch položte kousky lososa.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...