Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1694 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 92 g
Tuky 109 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný špenátový krém v doprovodu lososa vyřeší polévku i hlavní chod najednou. Dát si ho můžete k obědu i k večeři. Je dokonale variabilní a na stůl i do žaludku se hodí kdykoli.

Suroviny

máslo 2 PL
+ na opečení lososa
cibule 1 ks
najemno
česnek 4 stroužek
na plátky
vývar zeleninový 1 l
brambory 1 ks
velká, na kostičky
špenát 500 g
smetana ke šlehání 200 ml
losos 150 g
bez kůže, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 V hrnci na másle opečte dosklovita cibuli; trvá to asi 4 minuty, na poslední minutu přidejte česnek. Zalijte vývarem, vsypte bramboru a vařte asi 10 minut. Pak přidejte omytý špenát a dalších 5 minut povařte, aby byly brambory měkké.

2 Na troše másla na pánvi opečte kousky lososa. Osolte a opepřete.

3 Do polévky přilijte smetanu, už jen prohřejte, rozmixujte a podle potřeby dosolte a opepřete. Rozlijte do talířů a navrch položte kousky lososa.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit