Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kedlubnová polévka s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1868 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 211 g
Tuky 68 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutná přesnídávková

Suroviny

římský kmín 1 PL
koriandrová semínka 1 PL
chilli sušené 1
sušené drcené
olivový olej 2 PL
kedlubna 200 g
cizrna 200 g
konzervovaná, scezená a propláchnutá
rajčatová passata - pyré 1 PL
sůl 1 PL
koriandr čerstvý hrst
petrželka
nasekaná

1 Římský kmín a koriandr roztlučte v hmoždíři se sušeným chilli. Potom drť smíchejte s kurkumou.

2 Ve středně velkém rendlíku rozehřejte na středním ohni olej a pár vteřin opékejte kořenicí směs, aby se rozvoněla. Vsypte kedlubny a za stálého míchání minutu opékejte. Přidejte ostatní přísady kromě zelené nati koriandru nebo petrželky, přilijte 750ml vody a přiveďte k mírnému varu. Vařte 10–15 minut, aby kedlubny změkly. Ochutnejte, popřípadě dosolte.

3 Polévku rozdělte do talířů, posypte zelenými lístky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

  • Dáváte-li přednost krémovým polévkám, rozmixujte ji.
  • Kedlubnu zastoupí v tomto receptu i tuřín.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč