Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kedlubnová polévka s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1868 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 211 g
Tuky 68 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutná přesnídávková

Suroviny

římský kmín 1 PL
koriandrová semínka 1 PL
chilli sušené 1
sušené drcené
olivový olej 2 PL
kedlubna 200 g
cizrna 200 g
konzervovaná, scezená a propláchnutá
rajčatová passata - pyré 1 PL
sůl 1 PL
koriandr čerstvý hrst
petrželka
nasekaná

Postup

1

Římský kmín a koriandr roztlučte v hmoždíři se sušeným chilli. Potom drť smíchejte s kurkumou.

2

Ve středně velkém rendlíku rozehřejte na středním ohni olej a pár vteřin opékejte kořenicí směs, aby se rozvoněla. Vsypte kedlubny a za stálého míchání minutu opékejte. Přidejte ostatní přísady kromě zelené nati koriandru nebo petrželky, přilijte 750ml vody a přiveďte k mírnému varu. Vařte 10–15 minut, aby kedlubny změkly. Ochutnejte, popřípadě dosolte.

3

Polévku rozdělte do talířů, posypte zelenými lístky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Dáváte-li přednost krémovým polévkám, rozmixujte ji. Kedlubnu zastoupí v tomto receptu i tuřín.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...