Kedlubnová polévka s cizrnou

Kedlubnová polévka s cizrnou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1817 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 204 g
Tuky 68 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutná přesnídávková

Související recepty

Suroviny

římský kmín 1 PL
1 PL
semeno koriandru
chilli sušené 1
sušené drcené
kurkuma (mletá) 1
mletá
olivový olej 2 PL
200 g
kedlubny
cizrna 200 g
konzervovaná, scezená a propláchnutá
rajčata 200 g
konzervovaná krájená
rajčatové pyré 1 PL
sůl 1 PL
hrst
lístek koriandru
petrželka
nasekaná

1 Římský kmín a koriandr roztlučte v hmoždíři se sušeným chilli. Potom drť smíchejte s kurkumou.

2 Ve středně velkém rendlíku rozehřejte na středním ohni olej a pár vteřin opékejte kořenicí směs, aby se rozvoněla. Vsypte kedlubny a za stálého míchání minutu opékejte. Přidejte ostatní přísady kromě zelené nati koriandru nebo petrželky, přilijte 750ml vody a přiveďte k mírnému varu. Vařte 10–15 minut, aby kedlubny změkly. Ochutnejte, popřípadě dosolte.

3 Polévku rozdělte do talířů, posypte zelenými lístky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

  • Dáváte-li přednost krémovým polévkám, rozmixujte ji.
  • Kedlubnu zastoupí v tomto receptu i tuřín.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit