
Kedlubnová polévka s cizrnou
Hutná přesnídávková
Vydání: 2014/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička semen koriandru
- 1/2 lžičky drceného sušeného chilli (nebo podle chuti a pálivosti koření)
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g kedluben (2 malé nebo kus nedřevnatého gigantu), oloupaných a nakrájených na kostičky
- 200 g konzervované cizrny, scezené a propláchnuté, okapané (nebo sušené, uvařené doměkka)
- 200 g konzervovaných krájených rajčat
- 1 lžíce rajčatové pasty nebo protlaku
- 1 lžička soli
- hrst lístků koriandru nebo hladkolisté petrželky, nasekaných
Příprava jídla
1 Římský kmín a koriandr roztlučte v hmoždíři se sušeným chilli. Potom drť smíchejte s kurkumou.
2 Ve středně velkém rendlíku rozehřejte na středním ohni olej a pár vteřin opékejte kořenicí směs, aby se rozvoněla. Vsypte kedlubny a za stálého míchání minutu opékejte. Přidejte ostatní přísady kromě zelené nati koriandru nebo petrželky, přilijte 750ml vody a přiveďte k mírnému varu. Vařte 10–15 minut, aby kedlubny změkly. Ochutnejte, popřípadě dosolte.
3 Polévku rozdělte do talířů, posypte zelenými lístky a podávejte.
NĚCO NAVÍC
- Dáváte-li přednost krémovým polévkám, rozmixujte ji.
- Kedlubnu zastoupí v tomto receptu i tuřín.
Přidat komentář