0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kedlubnová polévka s cizrnou

Kedlubnová polévka s cizrnou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1817 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 204 g
Tuky 68 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hutná přesnídávková

Suroviny

římský kmín 1 PL
1 PL
semeno koriandru
chilli sušené 1
sušené drcené
kurkuma (mletá) 1
mletá
olivový olej 2 PL
200 g
kedlubny
cizrna 200 g
konzervovaná, scezená a propláchnutá
rajče 200 g
konzervovaná krájená
rajčatové pyré 1 PL
sůl 1 PL
hrst
lístek koriandru
petrželka
nasekaná

1 Římský kmín a koriandr roztlučte v hmoždíři se sušeným chilli. Potom drť smíchejte s kurkumou.

2 Ve středně velkém rendlíku rozehřejte na středním ohni olej a pár vteřin opékejte kořenicí směs, aby se rozvoněla. Vsypte kedlubny a za stálého míchání minutu opékejte. Přidejte ostatní přísady kromě zelené nati koriandru nebo petrželky, přilijte 750ml vody a přiveďte k mírnému varu. Vařte 10–15 minut, aby kedlubny změkly. Ochutnejte, popřípadě dosolte.

3 Polévku rozdělte do talířů, posypte zelenými lístky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

  • Dáváte-li přednost krémovým polévkám, rozmixujte ji.
  • Kedlubnu zastoupí v tomto receptu i tuřín.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit