Hutná přesnídávková
Suroviny
římský kmín
1
PL
koriandrová semínka
1
PL
chilli sušené
1
sušené drcené
olivový olej
2
PL
kedlubna
200
g
cizrna
200
g
konzervovaná, scezená a propláchnutá
rajčatová passata - pyré
1
PL
sůl
1
PL
koriandr čerstvý
hrst
petrželka
nasekaná
Postup
1
Římský kmín a koriandr roztlučte v hmoždíři se sušeným chilli. Potom drť smíchejte s kurkumou.
2
Ve středně velkém rendlíku rozehřejte na středním ohni olej a pár vteřin opékejte kořenicí směs, aby se rozvoněla. Vsypte kedlubny a za stálého míchání minutu opékejte. Přidejte ostatní přísady kromě zelené nati koriandru nebo petrželky, přilijte 750ml vody a přiveďte k mírnému varu. Vařte 10–15 minut, aby kedlubny změkly. Ochutnejte, popřípadě dosolte.
3
Polévku rozdělte do talířů, posypte zelenými lístky a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )
- Týdenní úsporná kuchařka 6. díl: Kedlubnové řízky jsou skvělou levnou variantou těch masových(9 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(40 receptů )