0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Indická květáková polévka s panýrem

Indická květáková polévka s panýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Indická květáková polévka s panýrem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1382 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 125 g
Tuky 63 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květákové polévce indický šmrnc prostě sluší! 

Suroviny

ghí 40 g
lze použít i máslo
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
chilli paprička 1 ks
dlouhá, zelená, zbavená semen a nakrájená nadrobno
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr čerstvý 1 ČL
mletý
kari koření 3 ČL
žluté
květák 1 ks
velký, rozebraný na růžičky
brambory 1 ks
velká, oloupaná a na kostky
vývar zeleninový 1 l
kokosové mléko 400 ml
konzerva
olivový olej panenský
k podávání
panýr 1
s chilli, kupovaný nebo domácí podle našeho receptu
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
naan
k podávání

Postup

1

V hrnci na polovině ghí nebo másla opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Přidejte česnek, zázvor, chilli, římský kmín, mletý koriandr a kari a míchejte 2 minuty.

2

Odložte si 2 pěkné květákové růžičky. Zbylý květák a bramboru přidejte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte a za občasného míchání vařte zhruba 20 minut, až bude brambora měkká.

3

Odložte si 2 lžíce kokosového mléka. Zbylé mléko přimíchejte do hrnce, vypněte a nechte 10 minut trochu zchladnout.

4

Mezitím v pánvi na zbylém másle opečte podélně nakrájené plátky (cca 5mm) z odložených květákových růžiček dozlatova, trvá to asi 3 minuty.

5

Polévku rozmixujte dohladka, vraťte do hrnce, osolte a opepřete. Vařte 5 minut na mírném ohni.

6

Rozdělte do talířů, pokapejte odloženým kokosovým mlékem a olivovým olejem, ozdobte plátky ochuceného panýru a opečeným květákem. Nakonec posypte koriandrovými lístky. Podávejte s chlebem naan. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč