0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Indická květáková polévka s panýrem

Indická květáková polévka s panýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Indická květáková polévka s panýrem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 36
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1382 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 125 g
Tuky 63 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květákové polévce indický šmrnc prostě sluší! 

Suroviny

ghí 40 g
lze použít i máslo
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
chilli paprička 1 ks
dlouhá, zelená, zbavená semen a nakrájená nadrobno
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr 1 ČL
mletý
kari koření 3 ČL
žluté
květák 1 ks
velký, rozebraný na růžičky
brambory 1 ks
velká, oloupaná a na kostky
vývar zeleninový 1 l
kokosové mléko 400 ml
konzerva
olivový olej panenský
k podávání
panýr 1
s chilli, kupovaný nebo domácí podle našeho receptu
koriandr
čerstvý, k podávání
naan
k podávání

1 V hrnci na polovině ghí nebo másla opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Přidejte česnek, zázvor, chilli, římský kmín, mletý koriandr a kari a míchejte 2 minuty.

2 Odložte si 2 pěkné květákové růžičky. Zbylý květák a bramboru přidejte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte a za občasného míchání vařte zhruba 20 minut, až bude brambora měkká. Odložte si 2 lžíce kokosového mléka. Zbylé mléko přimíchejte do hrnce, vypněte a nechte 10 minut trochu zchladnout.

3 Mezitím v pánvi na zbylém másle opečte podélně nakrájené plátky (cca 5mm) z odložených květákových růžiček dozlatova, trvá to asi 3 minuty.

4 Polévku rozmixujte dohladka, vraťte do hrnce, osolte a opepřete. Vařte 5 minut na mírném ohni. Rozdělte do talířů, pokapejte odloženým kokosovým mlékem a olivovým olejem, ozdobte plátky ochuceného panýru a opečeným květákem. Nakonec posypte koriandrovými lístky. Podávejte s chlebem naan. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit