Květákové polévce indický šmrnc prostě sluší!
Suroviny
Postup
V hrnci na polovině ghí nebo másla opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Přidejte česnek, zázvor, chilli, římský kmín, mletý koriandr a kari a míchejte 2 minuty.
Odložte si 2 pěkné květákové růžičky. Zbylý květák a bramboru přidejte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte a za občasného míchání vařte zhruba 20 minut, až bude brambora měkká.
Odložte si 2 lžíce kokosového mléka. Zbylé mléko přimíchejte do hrnce, vypněte a nechte 10 minut trochu zchladnout.
Mezitím v pánvi na zbylém másle opečte podélně nakrájené plátky (cca 5mm) z odložených květákových růžiček dozlatova, trvá to asi 3 minuty.
Polévku rozmixujte dohladka, vraťte do hrnce, osolte a opepřete. Vařte 5 minut na mírném ohni.
Rozdělte do talířů, pokapejte odloženým kokosovým mlékem a olivovým olejem, ozdobte plátky ochuceného panýru a opečeným květákem. Nakonec posypte koriandrovými lístky. Podávejte s chlebem naan.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Indické hody: 36 nejlepších indických receptů na jednom místě(36 receptů)
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů)
- 16x lahodný květák(16 receptů)
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů)
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů)
- Čerstvý sýr ve 36 skvělých receptech: slaných i sladkých(36 receptů)
- Květáková polévka mnoha chutí: 16 receptů pro fanoušky květáku(16 receptů)