Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indická květáková polévka s panýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 38
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1382 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 125 g
Tuky 63 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květákové polévce indický šmrnc prostě sluší! 

Suroviny

ghí 40 g
lze použít i máslo
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
dlouhá, zelená, zbavená semen a nakrájená nadrobno
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr čerstvý 1 ČL
mletý
kari koření 3 ČL
žluté
velký, rozebraný na růžičky
velká, oloupaná a na kostky
vývar zeleninový 1 l
konzerva
olivový olej panenský
k podávání
s chilli, kupovaný nebo domácí podle našeho receptu
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
k podávání

Postup

1

V hrnci na polovině ghí nebo másla opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Přidejte česnek, zázvor, chilli, římský kmín, mletý koriandr a kari a míchejte 2 minuty.

2

Odložte si 2 pěkné květákové růžičky. Zbylý květák a bramboru přidejte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte a za občasného míchání vařte zhruba 20 minut, až bude brambora měkká.

3

Odložte si 2 lžíce kokosového mléka. Zbylé mléko přimíchejte do hrnce, vypněte a nechte 10 minut trochu zchladnout.

4

Mezitím v pánvi na zbylém másle opečte podélně nakrájené plátky (cca 5mm) z odložených květákových růžiček dozlatova, trvá to asi 3 minuty.

5

Polévku rozmixujte dohladka, vraťte do hrnce, osolte a opepřete. Vařte 5 minut na mírném ohni.

6

Rozdělte do talířů, pokapejte odloženým kokosovým mlékem a olivovým olejem, ozdobte plátky ochuceného panýru a opečeným květákem. Nakonec posypte koriandrovými lístky. Podávejte s chlebem naan. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč