Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelená polévka

Když se jaro ujme vlády a všechno kolem raší a pučí, roste i chuť na čerstvé svěží lístky. V téhle polévce je to třeba špenát, kterému skvěle sekunduje kadeřávek!

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 1–2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1,5 lžičky římského kmínu (celého)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 350 g brokolice (1 menší kus, ale můžete použít i mraženou), nakrájené na větší kusy
    • 100 g kadeřávku, zbaveného tuhých řapíků
    • 1 litr zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • 100 g baby špenátu + na ozdobení
    • 200ml smetany ke šlehání + další k podávání
    • 4 hrsti nasucho opražené směsi ořechů a semínek na posypání

Příprava jídla

Ve velkém rendlíku na středním ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek, koření a špetku soli a dobře promíchejte. Přiklopte a nechte cibuli měknout asi 3 minuty.

2 Pak do rendlíku přidejte brokolici a kadeřávek a pořádně protřeste. Vlijte vývar a promíchejte. Přiklopte a přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň, dejte pokličku našikmo a zvolna vařte asi 10–15 minut, aby brokolice změkla. Zelenina nemusí být úplně potopená. Až brokolice změkne, vsypte špenát a nechte krátce zavadnout.

3 Poté rendlík stáhněte z ohně a polévku rozmixujte tyčovým mixerem dohladka. Rozmixovanou polévku vraťte na mírný až střední oheň a vmíchejte do ní smetanu, prohřejte k varu a odstavte.

4 Podávejte s opraženou směsí ořechů a semínek, solí a pepřem, popřípadě i s další smetanou podle chuti ozdobené čerstvými lístky baby špenátu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s rukolovým pestem a dýní

Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

Smetanová čočka se špenátem

Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

Noky se špenátem, houbami a gorgonzolou

Vaříme dětem

Jedeme na zelenou

REKLAMA

Přidat komentář