Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1920 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 108 g
Tuky 135 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se jaro ujme vlády a všechno kolem raší a pučí, roste i chuť na čerstvé svěží lístky. V téhle polévce je to třeba špenát, kterému skvěle sekunduje kadeřávek!

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
římský kmín 1,5 ČL
celý
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 menší kus, nakrájený na větší kusy, lze použít i mraženou
zbavený tuhých řapíků
vývar zeleninový 1 l
možno nahradit drůbežím
+ navíc na ozdobení
+ navíc k podávání
ořechy 4 hrsti
směs nasucho opražených ořechů a semínek, na posypání

Ve velkém rendlíku na středním ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek, koření a špetku soli a dobře promíchejte. Přiklopte a nechte cibuli měknout asi 3 minuty.

2 Pak do rendlíku přidejte brokolici a kadeřávek a pořádně protřeste. Vlijte vývar a promíchejte. Přiklopte a přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň, dejte pokličku našikmo a zvolna vařte asi 10–15 minut, aby brokolice změkla. Zelenina nemusí být úplně potopená. Až brokolice změkne, vsypte špenát a nechte krátce zavadnout.

3 Poté rendlík stáhněte z ohně a polévku rozmixujte tyčovým mixerem dohladka. Rozmixovanou polévku vraťte na mírný až střední oheň a vmíchejte do ní smetanu, prohřejte k varu a odstavte.

4 Podávejte s opraženou směsí ořechů a semínek, solí a pepřem, popřípadě i s další smetanou podle chuti ozdobené čerstvými lístky baby špenátu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč