Zelená polévka

Zelená polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 903 kcal
Bílkoviny 34 g
Cukr 122 g
Tuky 25 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelenou polévku nemusíte jíst jenom na Zelený čtvrtek! Udělejte něco pro své zdraví, dejte si co nejčastěji k jídlu něco zeleného...

Suroviny

máslo 30 g
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
pórek 1 ks
nakrájený na kolečka, propláchnutý
celer 2 ks
nakrájený nadrobno
česnek 1
nakrájený nadrobno
rýže dlouhozrnná 2 PL
vývar zeleninový 1 l
120 g
špenátové lístky
petrželka 30 g
čerstvá, nasekaná
sůl a pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana
plus pažitka na posypání

1 Ve velké pánvi rozehřejte máslo na maximálně středním ohni, vsypte cibuli, pórek, řapíkatý celer a česnek, přiklopte a duste 10 minut do změknutí, občas promíchejte. 

2 Vsypte rýži, vlijte vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Vsypte špenát a petrželku, míchejte, aby listy zavadaly v horké polévce. Pár minut vařte, aby rýže změkla, ale špenát nesmí ztratit barvu!

3 Rozmixujte (na jak hladko chcete). Osolte a opepřete. Podávejte se zakysanou smetanou, pažitkou a škvarkovými bochánky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit