Když se jaro ujme vlády a všechno kolem raší a pučí, roste i chuť na čerstvé svěží lístky. V téhle polévce je to třeba špenát, kterému skvěle sekunduje kadeřávek!
Suroviny
Postup
Ve velkém rendlíku na středním ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek, koření a špetku soli a dobře promíchejte. Přiklopte a nechte cibuli měknout asi 3 minuty.
Pak do rendlíku přidejte brokolici a kadeřávek a pořádně protřeste. Vlijte vývar a promíchejte. Přiklopte a přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň, dejte pokličku našikmo a zvolna vařte asi 10–15 minut, aby brokolice změkla. Zelenina nemusí být úplně potopená. Až brokolice změkne, vsypte špenát a nechte krátce zavadnout.
Poté rendlík stáhněte z ohně a polévku rozmixujte tyčovým mixerem dohladka. Rozmixovanou polévku vraťte na mírný až střední oheň a vmíchejte do ní smetanu, prohřejte k varu a odstavte.
Podávejte s opraženou směsí ořechů a semínek, solí a pepřem, popřípadě i s další smetanou podle chuti ozdobené čerstvými lístky baby špenátu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů )