Zelená polévka

Zelená polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (33)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 903 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 122 g
Tuky 25 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelenou polévku nemusíte jíst jenom na Zelený čtvrtek! Udělejte něco pro své zdraví, dejte si co nejčastěji k jídlu něco zeleného...

Suroviny

máslo 30 g
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
pórek 1 ks
nakrájený na kolečka, propláchnutý
celer 2 ks
nakrájený nadrobno
česnek 1
nakrájený nadrobno
rýže dlouhozrnná 2 PL
vývar zeleninový 1 l
120 g
špenátové lístky
petrželka 30 g
čerstvá, nasekaná
sůl a pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana
plus pažitka na posypání

1 Ve velké pánvi rozehřejte máslo na maximálně středním ohni, vsypte cibuli, pórek, řapíkatý celer a česnek, přiklopte a duste 10 minut do změknutí, občas promíchejte. 

2 Vsypte rýži, vlijte vývar, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Vsypte špenát a petrželku, míchejte, aby listy zavadaly v horké polévce. Pár minut vařte, aby rýže změkla, ale špenát nesmí ztratit barvu!

3 Rozmixujte (na jak hladko chcete). Osolte a opepřete. Podávejte se zakysanou smetanou, pažitkou a škvarkovými bochánky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit