Když se jaro ujme vlády a všechno kolem raší a pučí, roste i chuť na čerstvé svěží lístky. V téhle polévce je to třeba špenát, kterému skvěle sekunduje kadeřávek!
Suroviny
1 Ve velkém rendlíku na středním ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek, koření a špetku soli a dobře promíchejte. Přiklopte a nechte cibuli měknout asi 3 minuty.
2 Pak do rendlíku přidejte brokolici a kadeřávek a pořádně protřeste. Vlijte vývar a promíchejte. Přiklopte a přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň, dejte pokličku našikmo a zvolna vařte asi 10–15 minut, aby brokolice změkla. Zelenina nemusí být úplně potopená. Až brokolice změkne, vsypte špenát a nechte krátce zavadnout.
3 Poté rendlík stáhněte z ohně a polévku rozmixujte tyčovým mixerem dohladka. Rozmixovanou polévku vraťte na mírný až střední oheň a vmíchejte do ní smetanu, prohřejte k varu a odstavte.
4 Podávejte s opraženou směsí ořechů a semínek, solí a pepřem, popřípadě i s další smetanou podle chuti ozdobené čerstvými lístky baby špenátu.