Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celerová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4699 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 165 g
Tuky 374 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá a vydatná celerová polévka vás během zimních dnů zaručeně zahřeje a přidané kroupy navíc i zasytí. Pokud si recept uložíte, nejspíš ho využijete po celý podzim i zimu, protože právě v tomto období celer seženete i v té nejmenší samoobsluze.

Suroviny

rozmarýn 2 snítky
nakrájená nadrobno
celer 600 g
očištěný a nakrájený na drobné kostičky
kroupy 125 g
předem namočené
vývar zeleninový 1,75 l
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm slaninu dokřupava, k opékání přidejte snítku rozmarýnu, překrájenou na kusy.

2

Slaninu a rozmarýn vyjměte z hrnce a vsypte cibuli a celer. Opékejte zvolna 5 minut.

3

Zbylý rozmarýn nakrájejte najemno a na poslední 2 minuty ho přidejte do hrnce.

4

Vmíchejte kroupy a vlijte vývar. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Nechte zvolna asi 45 minut vařit, až budou kroupy hotové.

5

Nandejte do misek, navrch rozdrobte opečenou slaninu a podávejte. Ozdobit lze i opečeným rozmarýnem.

NĚCO NAVÍC
Kroupy lze uvařit předem, pak povařit v polévce zeleninu doměkka a hotové kroupy v polévce na závěr jen prohřát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín