Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celerová polévka

Jednoduchá a vydatná polévka vás během zimních dnů zaručeně zahřeje. 

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Vaření 0:50
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 6 plátků anglické slaniny
    • 2 snítky rozmarýnu
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 600 g celeru, očištěného a nakrájeného na drobné kostičky
    • 125 g krup, předem namočených
    • 1,75 litru zeleninového vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka muškátového oříšku

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm slaninu dokřupava, k opékání přidejte snítku rozmarýnu, překrájenou na kusy. Slaninu a rozmarýn vyjměte z hrnce a vsypte cibuli a celer. Opékejte zvolna 5 minut. Zbylý rozmarýn nakrájejte najemno a na poslední 2 minuty ho přidejte do hrnce.

2 Vmíchejte kroupy a vlijte vývar. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Nechte zvolna asi 45 minut vařit, až budou kroupy hotové.

3 Nandejte do misek, navrch rozdrobte opečenou slaninu a podávejte. Ozdobit lze i opečeným rozmarýnem.

NĚCO NAVÍC
Kroupy lze uvařit předem, pak povařit v polévce zeleninu doměkka a hotové kroupy v polévce na závěr jen prohřát.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masové kuličky se smetanovou omáčkou

Rychlé kedgeree

Kuře s polentou

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky

Přidat komentář