Karotková polévka se zázvorem

Karotková polévka se zázvorem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1412 kcal
Bílkoviny 35 g
Cukr 178 g
Tuky 42 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zázvoru stačí symbolické množství, ale efekt jeho lehce štiplavé šťávy je maximální!

Suroviny

mrkev 5 ks
omyté
jablka 1 ks
omyté, oloupané
cibule 1 ks
oloupaná
máslo 3 PL
víno bílé 120 ml
vývar kuřecí 1 l
bobkový list 1 ks
cukr
sůl
pepř
zázvor (čerstvý)
čerstvý
smetana PL
tymián
k podávání

Všechnu mrkev, cibuli a jablko nakrájejte na stejnoměrné kostičky a v kastrole nebo polévkovém hrnci je osmahněte na rozehřátém másle. Zaprašte trochou cukru, zasmahněte a zalijte vínem, promíchejte a dolijte vývarem. Uveďte do varu, zmírněte plamen a vložte bobkový list. Půl hodiny zlehka vařte. Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte, okořeňte a vmíchejte trošku jemně nastrouhaného zázvoru. Podávejte zakápnuté smetanou, ozdobené několika lístky tymiánu.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit