
Řepa zapečená s fetou
Lahodně sladkou chuť červené řepy geniálně doplňuje slaný sýr – přímo dokonalá kombinace!
Vydání: 2008/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 50 minut
Pečení: 50 minut
P
Ingredience
- 500 g malých řep, s lístky a slupkou, rozpůlených
- 2 lžičky kmínu, nejlépe římského
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g balkánského sýra nebo fety, rozdrobené
- chilli koření, sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Omytou řepu rozložte do zapékací formy, řeznou plochou nahoru, a pokmínujte. V pánvi rozehřejte olej, a až se rozpálí, přelijte jím řepu. Osolte, opepřete a pečte asi půl hodiny.
Mezi řepu rozložte fetu, posypte chilli a pečte ještě dvacet minut. Vmíchejte posekané lístky řepy, máte-li.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena Kubalcová...
9. Leden 2010 13:54
Ajnab Al Ajnabi
19. Leden 2010 22:24
Kateřina Kleinerová
21. Leden 2010 22:28