
Uživatelský
recept
recept
Telecí na víně
Popis receptu:
když Vám zbyl zbytek vína s oslavy
Autor: Petra Kolářová
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
350g telecí pleci
1 středně velká cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 dcl vína
sůl
olivový olej
hovězí bujón rozpuštěný v cca 4 dcl horké vody
zakysaná smetana (množství dle chuti)
Příprava jídla
Maso nakrájíme na kostky. Na oleji krátce zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku. Následně vložíme nakrájené maso, které osmahneme, osolíme, podlijeme rozpuštěným bujónem a dusíme do měkka. Šťávu necháme částečně zredukovat, ale ne úplně. Ke konci dušení přidáme víno. Do hotového pokrmu za stálého míchání vlijeme smetanu, která omáčku zjemní.Pokrm můžeme podávat však i bez smetany. Jako vhodná příloha jsou těstoviny nebo rýže.
Přidat komentář