Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Telecí na víně

Popis receptu: 
když Vám zbyl zbytek vína s oslavy
Autor: Petra Kolářová
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    350g telecí pleci 1 středně velká cibule 1 lžička mleté sladké papriky 1 dcl vína sůl olivový olej hovězí bujón rozpuštěný v cca 4 dcl horké vody zakysaná smetana (množství dle chuti)

Příprava jídla

Maso nakrájíme na kostky. Na oleji krátce zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku. Následně vložíme nakrájené maso, které osmahneme, osolíme, podlijeme rozpuštěným bujónem a dusíme do měkka. Šťávu necháme částečně zredukovat, ale ne úplně. Ke konci dušení přidáme víno. Do hotového pokrmu za stálého míchání vlijeme smetanu, která omáčku zjemní.Pokrm můžeme podávat však i bez smetany. Jako vhodná příloha jsou těstoviny nebo rýže.
REKLAMA

Přidat komentář