0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Milánská kotleta

Milánská kotleta

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1327 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 2 g
Tuky 131 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Cotoletta alla milanese se připravuje z telecí kotlety seknuté s částí žebra tak, aby se za ni maso eventuálně dalo držet. Řízek se nechává silnější a naklepaný jen mírně. Varianta bez kosti se naopak rozklepává dotenka a říká se jí sloní ucho.

Suroviny

4 ks
telecí kotleta s kostí
vejce 2 ks
strouhanka
čerstvě umletá ze 4 suchých rohlíků
strouhaný
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
máslo 120 g
sůl
brambory
opečené, rukola, rajčata a citron k podávání
1 Telecí kotletu s kostí mírně naklepejte. Strouhanku promíchejte s parmazánem a muškátem, vedle v misce rozšlehejte vejce. Maso protáhněte vejcem a pak obalte ve strouhance. (V mouce se neobaluje!)

2 Máslo rozpusťte, sesbírejte pěnu a slijte tak, abyste odstranili bílkovinu usazenou u dna. Na takto přepuštěném tuku opékejte řízky zhruba 2 minuty z každé strany dozlatova. Solí se až při podávání.

3 Podávejte s tence pokrájenými rajčaty promíchanými s rukolou a se skrojkem citronu. Lze doplnit opečenými bramborami.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč