Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí milánská kotleta
Milánská kotleta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí milánská kotleta

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1879 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 2 g
Tuky 159 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cotoletta alla milanese se připravuje z telecí kotlety seknuté s částí žebra tak, aby se za ni maso eventuálně dalo držet. Řízek se nechává silnější a naklepaný jen mírně. Varianta bez kosti se naopak rozklepává dotenka a říká se jí sloní ucho.

Suroviny

kotleta s kostí
vejce 2 ks
strouhanka
čerstvě umletá ze 4 suchých rohlíků
strouhaný
strouhaný
máslo 120 g
sůl
opečené, rukola, rajčata a citron k podávání

Postup

1

Telecí kotletu s kostí mírně naklepejte. Strouhanku promíchejte s parmazánem a muškátem, vedle v misce rozšlehejte vejce. Maso protáhněte vejcem a pak obalte ve strouhance. (V mouce se neobaluje!)

2

Máslo rozpusťte, sesbírejte pěnu a slijte tak, abyste odstranili bílkovinu usazenou u dna. Na takto přepuštěném tuku opékejte řízky zhruba 2 minuty z každé strany dozlatova. Solí se až při podávání.
 

3

Podávejte s tence pokrájenými rajčaty promíchanými s rukolou a se skrojkem citronu. Lze doplnit opečenými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín