Milánská kotleta

Milánská kotleta

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1327 kcal
Bílkoviny 35 g
Cukr 2 g
Tuky 131 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Cotoletta alla milanese se připravuje z telecí kotlety seknuté s částí žebra tak, aby se za ni maso eventuálně dalo držet. Řízek se nechává silnější a naklepaný jen mírně. Varianta bez kosti se naopak rozklepává dotenka a říká se jí sloní ucho.

Suroviny

4 ks
telecí kotleta s kostí
vejce 2 ks
strouhanka
čerstvě umletá ze 4 suchých rohlíků
parmazán 2 PL
strouhaný
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
máslo 120 g
sůl
brambory
opečené, rukola, rajčata a citron k podávání
1 Telecí kotletu s kostí mírně naklepejte. Strouhanku promíchejte s parmazánem a muškátem, vedle v misce rozšlehejte vejce. Maso protáhněte vejcem a pak obalte ve strouhance. (V mouce se neobaluje!)

2 Máslo rozpusťte, sesbírejte pěnu a slijte tak, abyste odstranili bílkovinu usazenou u dna. Na takto přepuštěném tuku opékejte řízky zhruba 2 minuty z každé strany dozlatova. Solí se až při podávání.

3 Podávejte s tence pokrájenými rajčaty promíchanými s rukolou a se skrojkem citronu. Lze doplnit opečenými bramborami.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...

Obchod Apetit