Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí maso na lžíci s kari omáčkou a zeleninou

Telecí maso na lžíci s kari omáčkou a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí maso na lžíci s kari omáčkou a zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3606 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 457 g
Tuky 84 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za tento recept na telecí s kari omáčkou získal chef José Avillez hned dvě michelinské hvězdy. Není divu, každé sousto je opravdu nadpozemský zážitek.

Suroviny

olivový olej
sůl
rýže vařená
thajská – k podávání
Na telecí líčka
líčka
marináda
ingredience níže
cibule 100 g
nakrájená nadrobno
pórek 100 g
na tenká kolečka
Na marinádu
pepř celý 8 kuliček
tymián 2 snítky
česnek 4 stroužky
drcené
Na kari omáčku
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
citronová tráva 30 g
čerstvá
na kostičky
Granny Smith – neoloupaná, zbavená jádřince a nakrájená
zázvor (čerstvý) 40 g
překrojený na 2–3 kousky
kari koření 10 g
Madras
mléko 200 ml
koriandr čerstvý 40 g
čerstvý
Na zeleninu
na proužky
mrkev 200 g
nakrájená na proužky
cuketa 150 g
nakrájená na proužky
hrášek cukrový 100 g
Na salát z červené cibule a jablek
nakrájená na proužky
Granny Smith – zbavené jádřince a nakrájené na proužky
koriandr čerstvý
čerstvý, podle chuti
olivový olej panenský
podle chuti

Postup

1

Nejdříve naložte telecí líčka do marinády z černého pepře, bobkového listu, tymiánu, česneku a bílého vína. Maso nechte odležet v chladničce 24 hodin. 

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, přidejte dobře okapaná a osušená telecí líčka (marinádu uchovejte), osmahněte je, aby ze všech stran změnila barvu a tzv. se uzavřela, vyjměte a dejte stranou. 

3

V kastrolu na trošce olivového oleje opečte cibuli společně s pórkem, poté přidejte telecí líčka a trochu marinády. Přiklopte a nechte dusit na mírném ohni 3–4 hodiny, aby maso dokonale změklo. 

4

Na kari omáčku na trošce olivového oleje opečte cibuli, česnek, citronovou trávu (v celku, ale podrcenou), papriku, jablka a zázvor. Přidejte kari koření Madras, červenou kari pastu a obě mléka. Dobře promíchejte a vařte nezakryté. Až budou zelenina a jablka dostatečně uvařené, vyjměte zázvor a citronovou trávu, přidejte koriandr a rozmixujte. Dochuťte podle potřeby a dejte stranou. 

5

V nepřilnavé pánvi opečte na trošce olivového oleje červenou cibuli. Přibližně po minutě opékání přidejte mrkev a špetku soli. Ještě chvilku opékejte, dobře promíchejte a vsypte cuketu. Nakonec přidejte cukrový hrášek a podle chuti trochu olivového oleje či soli. Všechno dobře promíchejte. 

6

Na salát v misce smíchejte červenou cibuli, jablka a koriandr. Směs pokapejte trochou olivového oleje a citronové šťávy a dobře zamíchejte. 

7

Na talíře rozdělte zeleninu, na ni dejte líčka. Přelijte kari omáčkou a doplňte trochou salátu. Podávejte s thajskou rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč