Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatová polévka s telecím a gremolatou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 418 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 27 g
Tuky 22 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masový vývar, ossobuco společně vytvoří báječnou chuť polévky. Posypejte voňavou směsí z petrželky, citronové kůry a česneku. Polévku můžete přiostřit trochou chilli. 

Suroviny

dávka, recept v popisku
vývar 400 ml
petrželka 2 hrsti
strouhaná
česnek 1 stroužek

Postup

1

Nechte rozmrazit 1 dávku ossobuca a maso roztrhejte do omáčky. Přidejte 400 ml masového vývaru a přiveďte k varu.

2

Na gremolatu nasekejte nadrobno v kuchyňském robotu nebo ručně 2–3 hrsti hladkolisté petrželky, 2 lžíce strouhané citronové kůry a stroužek česneku. Horkou polévku nalijte do misek a posypte připravenou gremolatou.

NĚCO NAVÍC: Gremolata (nebo někdy také gremolada) je voňavá italská směs tradičně dochucující právě ossobuco. Skvěle se však hodí i na jiná masa, ryby nebo krevety. Zajímavou obměnu získáte nasekáním a smícháním lístků ze dvou snítek rozmarýnu, kůry ostrouhané z 1½ pomeranče a stroužku česneku. Polévku navíc můžete přiostřit špetkou chilli.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín