Masový vývar, ossobuco společně vytvoří báječnou chuť polévky. Posypejte voňavou směsí z petrželky, citronové kůry a česneku. Polévku můžete přiostřit trochou chilli.
Suroviny
Postup
Nechte rozmrazit 1 dávku ossobuca a maso roztrhejte do omáčky. Přidejte 400 ml masového vývaru a přiveďte k varu.
Na gremolatu nasekejte nadrobno v kuchyňském robotu nebo ručně 2–3 hrsti hladkolisté petrželky, 2 lžíce strouhané citronové kůry a stroužek česneku. Horkou polévku nalijte do misek a posypte připravenou gremolatou.
NĚCO NAVÍC: Gremolata (nebo někdy také gremolada) je voňavá italská směs tradičně dochucující právě ossobuco. Skvěle se však hodí i na jiná masa, ryby nebo krevety. Zajímavou obměnu získáte nasekáním a smícháním lístků ze dvou snítek rozmarýnu, kůry ostrouhané z 1½ pomeranče a stroužku česneku. Polévku navíc můžete přiostřit špetkou chilli.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 24 rajských polévek, které vás nadchnou(24 receptů )