Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ossobuco milanese

K tomuhle receptu máme jen jednu radu: Nic si po jídle neplánujte! Leda tak dezert a kávu... P.S. Pokud chcete recept ještě víc přiblížit originálu, vyvařte pár morkových kostí a morek použijte do základu rizota.

 

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Maso Italská

Ingredience

    • 4 plátky telecího ossobuca
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hladká mouka na obalení
    • olivový olej na opékání
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 100 ml suchého bílého vína
    • 500 ml hovězího vývaru

    NA RIZOTO

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 200 g kulatozrnné rýže na rizoto
    • 150 ml suchého bílého vína
    • 1 litr horkého zeleninového nebo hovězího vývaru
    • 2–3 špetky šafránu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 60 g másla, studeného, nakrájeného na kostičky
    • 50 g nastrouhaného parmazánu

    NA GREMOLATU

    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 1 stroužek česneku, utřený
    • 1 ančovička, utřená
    • 1/2 svazku petrželky, lístky nasekané
    • extra panenský olivový olej podle chuti

Příprava jídla

1 Maso osolte, opepřete a obalte v mouce. Na oleji nechte zesklovatět cibulku, na ni položte maso a opečte je zprudka z obou stran. Podlijte vínem, nechte ho odvařit, podlijte vývarem, přiklopte a duste hodinu až hodinu a půl, aby maso bylo měkké. V případě potřeby dolijte vývar, nebo naopak omáčku svařte.

2 Na rizoto v hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět šalotku. Přidejte rýži a opékejte dosklovita. Zalijte vínem a nechte odvařit. Osolte, opepřete a zalijte 2 sběračkami vývaru, přidejte 2–3 špetky šafránu a zvolna vařte, dokud se tekutina neodpaří. Znovu přilijte vývar a nechte odvařit, občas zamíchejte. Ochutnejte rýži a podle potřeby dál vařte a dolévejte vývar. Rýže je uvařená, když jsou zrnka al dente a rizoto je tekutější, krémové, trvá to asi 20–25 minut. Vmíchejte parmazán, máslo a ihned servírujte.

3 Na gremolatu smíchejte všechny přísady. Podávejte ji k rizotu a ossobucu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Antipasti olivy & sýr

Salát s ricottou

Penne s mandlovým pestem a rajčátky

Základní těsto na lasagne (i jiné těstoviny)

Zeleninové lasagne

Torta di nocciole

REKLAMA

Přidat komentář