0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ossobuco milanese

Ossobuco milanese

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4206 kcal
Bílkoviny 221 g
Sacharidy 269 g
Tuky 230 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K tomuhle receptu máme jen jednu radu: Nic si po jídle neplánujte! Leda tak dezert a kávu... P.S. Pokud chcete recept ještě víc přiblížit originálu, vyvařte pár morkových kostí a morek použijte do základu rizota.

Suroviny

telecí ossobucco 4 plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
na obalení
olivový olej
na opékání
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
víno bílé 100 ml
suché
vývar hovězí 500 ml
Na rizoto
olivový olej 1 PL
šalotka 2 ks
nadrobno
rýže kulatozrnná 200 g
na rizoto
víno bílé 150 ml
suché
vývar zeleninový 1 l
horký, možno nahradit hovězím vývarem
šafrán 3 špetky
2–3 špetky
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 60 g
studené, na kostičky
parmazán 50 g
nastrouhaný
Na gremolatu
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
česnek 1 stroužek
utřený
ančovičky (konzerva) 1 ks
1 filátko, utřené
petrželka 0.5 svazku
lístky nasekané
olivový olej extra panenský
podle chuti

1 Maso osolte, opepřete a obalte v mouce. Na oleji nechte zesklovatět cibulku, na ni položte maso a opečte je zprudka z obou stran. Podlijte vínem, nechte ho odvařit, podlijte vývarem, přiklopte a duste hodinu až hodinu a půl, aby maso bylo měkké. V případě potřeby dolijte vývar, nebo naopak omáčku svařte.

2 Na rizoto v hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět šalotku. Přidejte rýži a opékejte dosklovita. Zalijte vínem a nechte odvařit. Osolte, opepřete a zalijte 2 sběračkami vývaru, přidejte 2–3 špetky šafránu a zvolna vařte, dokud se tekutina neodpaří. Znovu přilijte vývar a nechte odvařit, občas zamíchejte. Ochutnejte rýži a podle potřeby dál vařte a dolévejte vývar. Rýže je uvařená, když jsou zrnka al dente a rizoto je tekutější, krémové, trvá to asi 20–25 minut. Vmíchejte parmazán, máslo a ihned servírujte.

3 Na gremolatu smíchejte všechny přísady. Podávejte ji k rizotu a ossobucu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit