0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ossobuco milanese

Ossobuco milanese

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4206 kcal
Bílkoviny 221 g
Sacharidy 269 g
Tuky 230 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K tomuhle receptu máme jen jednu radu: Nic si po jídle neplánujte! Leda tak dezert a kávu... P.S. Pokud chcete recept ještě víc přiblížit originálu, vyvařte pár morkových kostí a morek použijte do základu rizota.

Suroviny

telecí ossobucco 4 plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
na obalení
olivový olej
na opékání
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
víno bílé 100 ml
suché
vývar hovězí 500 ml
Na rizoto
olivový olej 1 PL
šalotka 2 ks
nadrobno
rýže kulatozrnná 200 g
na rizoto
víno bílé 150 ml
suché
vývar zeleninový 1 l
horký, možno nahradit hovězím vývarem
šafrán 3 špetky
2–3 špetky
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 60 g
studené, na kostičky
parmazán 50 g
nastrouhaný
Na gremolatu
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
česnek 1 stroužek
utřený
ančovičky (konzerva) 1 ks
1 filátko, utřené
petrželka ½ svazku
lístky nasekané
olivový olej extra panenský
podle chuti

Postup

1

Maso osolte, opepřete a obalte v mouce. Na oleji nechte zesklovatět cibulku, na ni položte maso a opečte je zprudka z obou stran.

2

Podlijte vínem, nechte ho odvařit, podlijte vývarem, přiklopte a duste hodinu až hodinu a půl, aby maso bylo měkké. V případě potřeby dolijte vývar, nebo naopak omáčku svařte.

3

Na rizoto v hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět šalotku. Přidejte rýži a opékejte dosklovita. Zalijte vínem a nechte odvařit.

4

Osolte, opepřete a zalijte 2 sběračkami vývaru, přidejte 2–3 špetky šafránu a zvolna vařte, dokud se tekutina neodpaří.

5

Znovu přilijte vývar a nechte odvařit, občas zamíchejte. Ochutnejte rýži a podle potřeby dál vařte a dolévejte vývar. Rýže je uvařená, když jsou zrnka al dente a rizoto je tekutější, krémové, trvá to asi 20–25 minut. Vmíchejte parmazán, máslo a ihned servírujte.

6

Na gremolatu smíchejte všechny přísady. Podávejte ji k rizotu a ossobucu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč