Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí scaloppini na marsale a smetaně

Telecí scaloppini na marsale a smetaně

5/5 Počet hodnocení: 5
Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1151 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 2 g
Tuky 80 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné dezertní víno marsala je nejlepší popíjet jen tak, ale dodá skvělou chuť také sladkým i slaným pokrmům.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
ořech
sůl
pepř
čerstvě mletý
Marsala

Postup

1

Telecí maso odblaňte a nakrájejte přes vlákno na tenké, asi půlcentimetrové plátky. Pak je naklepejte (nejlépe přes plastový sáček, aby se nepotrhaly), a to plochou stranou paličky.

2

Do pánve dejte olej a máslo, postavte ji na střední plamen, a jakmile se z másla přestane kouřit, obalte plátky masa v mouce, přebytečnou setřeste, a telecí vložte do pánve.

3

Rychle je po obou stranách opečte, asi půl minuty po každé straně, děrovanou lžící nebo obracečkou je přemístěte na nahřátý talíř a osolte a opepřete.

Tip: Jestliže se plátky masa najednou do pánve nevejdou, aniž by se překrývaly, připravte je ve dvou či více várkách, ale obalujte je v mouce až těsně před vložením do pánve, protože jinak bude mouka mazlavá a povrch se neopeče dokřupava.

4

Zvyšte plamen, do uvolněné pánve po telecím nalijte všechnu šťávu z masa a marsalu.

5

Přiveďte k varu a přitom seškrabujte vařečkou všechny zbytky, které se přichytily na dno a boky pánve. Přilijte smetanu a neustále míchejte, abyste získali hustou omáčku.

6

Stáhněte plamen na střední hodnotu, vraťte plátky masa do pánve a dvakrát je v ní obraťte, aby se pokryly omáčkou.

7

Vyklopte celý obsah pánve na nahřátou servírovací mísu a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Komentáře

01.02.2023 19:03
Super, snadné a výborné. Místo Marsaly jsem dala brandy a jindy zase bílé portské . Pokaždé výborné.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...