0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí scaloppini na marsale a smetaně

Telecí scaloppini na marsale a smetaně

5/5 Počet hodnocení: 2
Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1151 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 2 g
Tuky 80 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné dezertní víno marsala je nejlepší popíjet jen tak, ale dodá skvělou chuť také sladkým i slaným pokrmům.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
máslo 2 PL
telecí kýta 450 g
ořech
mouka pšeničná hladká
na obal
sůl
pepř
čerstvě mletý
Marsala

Postup

1

Telecí maso odblaňte a nakrájejte přes vlákno na tenké, asi půlcentimetrové plátky. Pak je naklepejte (nejlépe přes plastový sáček, aby se nepotrhaly), a to plochou stranou paličky.

2

Do pánve dejte olej a máslo, postavte ji na střední plamen, a jakmile se z másla přestane kouřit, obalte plátky masa v mouce, přebytečnou setřeste, a telecí vložte do pánve.

3

Rychle je po obou stranách opečte, asi půl minuty po každé straně, děrovanou lžící nebo obracečkou je přemístěte na nahřátý talíř a osolte a opepřete.

Tip: Jestliže se plátky masa najednou do pánve nevejdou, aniž by se překrývaly, připravte je ve dvou či více várkách, ale obalujte je v mouce až těsně před vložením do pánve, protože jinak bude mouka mazlavá a povrch se neopeče dokřupava.

4

Zvyšte plamen, do uvolněné pánve po telecím nalijte všechnu šťávu z masa a marsalu.

5

Přiveďte k varu a přitom seškrabujte vařečkou všechny zbytky, které se přichytily na dno a boky pánve. Přilijte smetanu a neustále míchejte, abyste získali hustou omáčku.

6

Stáhněte plamen na střední hodnotu, vraťte plátky masa do pánve a dvakrát je v ní obraťte, aby se pokryly omáčkou.

7

Vyklopte celý obsah pánve na nahřátou servírovací mísu a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Komentáře

andrea Musilová

Super, snadné a výborné. Místo Marsaly jsem dala brandy a jindy zase bílé portské . Pokaždé výborné.

Apetit magazín

AD
KVÍZ: Co všechno víte o Velikonocích?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o Velikonocích?

Velikonoce patří už tradičně k největším svátkům u nás. Po tom, co jsme dojedli poslední zásoby vánočního cukroví, seškrtali celý seznam novoročních předsevzetí, je na čase se smířit s tím, že čas neúprosně utíká a jaro už klepe na dveře....
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč