Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hranolky pečené v troubě

Domácí hranolky bez smažení – dokonalý doplněk nejen k hovězímu steaku na pepři ve stylu francouzského bistra.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
43 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: 30-40 minut
PT40M
Pečení 0:40
Francouzská

Ingredience

    • 1 kg brambor
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky. Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem. Promíchejte je s olejem a rozložte v jedné vrstvě na dva velké nepřilnavé plechy; ty můžete ještě vyložit pečicím papírem. Hranolky rozložte v dostatečné vzdálenosti od sebe – pokud je příliš namačkáte k sobě, spíš se podusí, než propečou. Pečte dozlatova, trvá to půl hodiny až 40 minut; občas obraťte. Na závěr osolte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí hranolky s petrželkovou solí

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Přidat komentář