0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené domácí hranolky

Pečené domácí hranolky

4.6 / 5. Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1709 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 155 g
Tuky 103 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší a zdravější než ty kupované.

Suroviny

brambory 8 ks
typ B, na čtvrtky
olej 100 ml
sůl 0.5 ČL
parmazán 2 PL
strouhaný
rozmarýn 1 ČL
drcený

1 Olej smíchejte v míse se solí, sýrem a rozmarýnem a přidejte čtvrtky brambor. Vše promíchejte, dejte na pekáč vyložený papírem na pečení a pečte dozlatova při 180 °C přibližně 30–40 minut.

NĚCO NAVÍC
Nemáte troubu? Tak brambory uvařte ve slupce, ale rozhodně ne zcela doměkka. Brambory oloupejte, obalte v koření a oleji a zvolna opékejte na pánvi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit