Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hranolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1709 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 155 g
Tuky 103 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší a zdravější než ty kupované.

Suroviny

typ B, na čtvrtky
olej 100 ml
sůl ½ ČL
strouhaný
rozmarýn 1 ČL
drcený

Postup

1

Olej smíchejte v míse se solí, sýrem a rozmarýnem a přidejte čtvrtky brambor. Vše promíchejte, dejte na pekáč vyložený papírem na pečení a pečte dozlatova při 180 °C přibližně 30–40 minut.

NĚCO NAVÍC
Nemáte troubu? Tak brambory uvařte ve slupce, ale rozhodně ne zcela doměkka. Brambory oloupejte, obalte v koření a oleji a zvolna opékejte na pánvi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín