Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
4,5
sůl
2
PL
kypřicí prášek do pečiva
1
PL
máslo
3
PL
lze nahradit rostlinným máslem
voda
1
hrnek
teplá
V míse smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva, přidáme kousky másla a rukou máslo zapracujeme. Následně do směsi vlijeme teplou vodu a rukou zpracujeme těsto do tvaru koule. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu více mouky, pokud je moc suché trochu více vody. Z těsta vytvarujeme kuličky o velikosti většího golfového míčku. Necháme 30 minut po utěrkou odpočinout. Na pomoučněném vále pak vyválíme z kuliček placky charakteristické pro tortilly. Na rozpálené pánvi bez oleje pak placku po každé straně opražíme (cca 1 - 2 min). Podáváme teplé či studené - jak kdo má rád. Lze naplnit např. zeleninou a salsou.
Tip: pokud se vám tortilly zdají moc suché, pokládejte je na sebe a přykryjte pokličkou, zvlhnou.