Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tortilly z pšeničné mouky

Popis receptu: 
Recept na tradiční pšeničné torilly, které vedle kukuřičných tortill tvoří základ mexické kuchyně.
Autor: Klára Herudková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    4 1/2 šálku polohrubé mouky 2 lžičky soli, 1-2 lžičky prášku do pečiva, 3 lžíce másla/ rostlinného másla či pokrmového tuku, 1 šálek teplé vody

Příprava jídla

V míse smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva, přidáme kousky másla a rukou máslo zapracujeme. Následně do směsi vlijeme teplou vodu a rukou zpracujeme těsto do tvaru koule. Pokud se těsto lepí, přidáme trochu více mouky, pokud je moc suché trochu více vody. Z těsta vytvarujeme kuličky o velikosti většího golfového míčku. Necháme 30 minut po utěrkou odpočinout. Na pomoučněném vále pak vyválíme z kuliček placky charakteristické pro tortilly. Na rozpálené pánvi bez oleje pak placku po každé straně opražíme (cca 1 - 2 min). Podáváme teplé či studené - jak kdo má rád. Lze naplnit např. zeleninou a salsou. Tip: pokud se vám tortilly zdají moc suché, pokládejte je na sebe a přykryjte pokličkou, zvlhnou.
REKLAMA

Přidat komentář